· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Testarea copiilor care incep scoala la sase ani - numai la cererea parintilorBUCURESTI, 25 Feb (MEDIAFAX) - Testarea psiho-pedagogica a copiilor care vor merge la scoala la sase ani, incepind din toamna anului 2003, va fi realizata numai daca parintii solicita acest lucru, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei si Cercetarii.

"Evaluarea capacitatilor intelectuale si fizice in cazul copiilor de sase ani care vor intra in clasa intii in acest an nu trebuie stabilita ca o masura generala, pentru ca situatia nu impune asa ceva", a mai spus Andronescu.

In cazul in care parintii vor solicita ca minorul sa fie supus controlului medical, acesta ar putea fi realizat de comisiile de expertiza ale inspectoratelor scolare, in componenta carora exista un medic, un psihopedagog si un pedagog, a adaugat ministrul Educatiei.

Profesorul Alexandru Serbanescu, seful Clinicii de neurologie din cadrul Spitalului Colentina, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX ca un copil de trei ani poate retine 3.

000 de cuvinte fara nici un efort suplimentar. Potrivit profesorului, copiii au capacitati foarte mari de retinere. In strainatate nu exista temeri legate de pregatirea timpurie a copiilor. In multe tari occidentale, scoala incepe la cinci ani, dar in cele mai multe state, aceasta incepe la sase ani. Respectivii copii sint la fel de sanatosi ca oricare elev care incepe scoala la sapte ani, a mai spus Serbanescu.

Ministrul Educatiei a adaugat ca nici un cadru didactic titular (educatoare titulara) nu va avea de suferit in urma desfiintarii grupei pregatitoare de la gradinita. "Singurele afectate ar putea fi educatoarele incadrate ca suplinitoare, dar cele care au dubla specializare vor fi angajate in invatamint", a spus Andronescu.

Potrivit ministrului, in 2003, vor fi cu aproximativ 3.500 de clase intii mai multe decit in 2002. Conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii cauta solutii pentru elevii ai caror parinti au program de lucru prelungit si nu-si pot lua copii de la scoala la prinz. "In cazul in care vor fi multe cereri privind organizarea unor unitati de invatamint cu program prelungit, copiii ar putea ramine, dupa terminarea cursurilor, in gradinitele din apropierea scolilor generale", a mai spus ministrul.

Din toamna anului 2003, toti copiii care la 1 septembrie au implinit sase ani vor merge la scoala in clasa I, exceptie facind aceia care au anumite probleme de sanatate.

"Stiri: Stiri: Testarea copiilor care incep scoala la sase ani - numai la cererea parintilor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent