· articole
· intamplari

Tichetele pentru sanatate, valabile din toamnaRomanii vor trebui sa plateasca pentru serviciile medicale de care vor beneficia. Doar urgentele sunt scutite de la coplata.

Ministrul Sanatatii a prezentat miercuri in Guvern principiile stabilirii pachetului general de servicii medicale. El a explicat ca fiecare cetatean va avea o contributie personala prin tichetele pentru sanatate de maximum 600 de lei pe an.

Potrivit estimarilor Ministerului Sanatatii, contributia personala prin tichete va fi de 350 de lei/an pentru un pacient mediu (doua episoade de spitalizare continua, doua de spitalizare de zi, sase-opt vizite la medicul de familie, patru vizite la medicul specialist, o vizita la domiciliu a unui furnizor, zece analize de laborator, o investigatie radiologica, o investigatie de inalta performanta).

Potrivit proiectului, o consultatie la medicul de familie costa 5 lei, una la medicul specialist 10 lei, o consultatie la urgenta costa 20 lei, iar spitalizarea de o zi inseamna 10 lei.

Sursa: newsreport.ro

.

"Tichetele pentru sanatate, valabile din toamna" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Si atunci de ce mai platesc contributiile la sanatate?Doar de plata suntem buni nu? cu toate ca suntem tratati la un nivel slab de catre cadrele medicale...Mai trebuie sa le dam si spaga cand ne internam...mai platim iar si aceste tichete pentru sanatate...Chiar pe forumurile de pe acest sait sunt copii care nu au fost operati de catre medici daca parintii nu au cotribuit cu SPAGA.Fara cuvinte...Ca la noi la nimenea...In strainatate analizele in sarcina SUNT GRATUITE... La noi se platesc..Sunt si unele compensate dar in mica masura..
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent