· articole
· intamplari

Toți părinții trebuie să le știe. 5 sfaturi prețioase pentru o dantură sănătoasă la copii
Sănătatea dentară a copilului trebuie protejată de la vârste fragede, altfel îl va urmări întreaga viața.

Dacă vrei să te asiguri că nu va suferi de dureri de dinți, trebuie să ții cont de acesta sfaturi.

O analiză realizată de Societatea de Stomatologie Estetică din România a scos la iveală niște cifre îngrijoriătoare - 83% dintre copiii din România în vârstă de 6 ani au dinții afectați de carii, iar la 18 ani procentul ajunge la 94%. Ce înseamnă asta? Că dantura copiilor noștri nu are parte de îngrijire corespunzătoare și că noi, ca părinți, ar trebui să acordăm mai multă atenție acestui aspect dacă vrem să ne ferim copiii de nesuferitele dureri de măsele. Iată ce sfaturi au stomatologii pentru părinți:

1. Asigură-te că periajul se face corect. Ce poți face chiar de azi?
Periajul corect durează 2 minute și se face cu atenție așa încât fiecare dințișor să fie periat. E greu, însă, să pui un ceas în baie și să cronometrezi timpul de pieriere. Mult mai ușor este cu o astfel de periuță de dinți Sonicare pentru copii, care are și un timer, așa încât poți face setările pentru ca prichindelul tău să se spele corect pe dinți.
După cum vezi, această periuță are capete de periere adecvată pentru vârsta copilului. În plus, este periuța pe care orice copil o va folosi cu plăcere – are mai multe modele de panou care se pot schimba ori de câte ori se plictisește de modelul vechi și furnizează inclusiv melodii antrenante, care încurajează copilul să-și spele dinții corect.

2. Vizita la stomatolog, esențială pentru o dantură sănătoasă
Perierea dinților este esențială pentru a preveni apariția cariilor, însă ca să te asiguri că cel mic are o dantură perfect sănătoasă trebuie să fie consultat de un dentist măcar o dată pe an. Medicul te va informa dacă e cazul să schimbi ceva în obiceiurile de igienă și îți va putea da niște răspunsuri utile la orice întrebare ai avea legată de sănătatea dentară a copilului.

3. Ce poți face când nu ai condițiile necesare pentru periajul dinților
Când plecați într-o călătorie, e posibil ca după ce a mâncat un sandviș că nu aibă la dispoziție condițiile necesare pentru a-și peria dinții, așa că cel mai bine este că consume un aliment care să ajute la curățarea danturii. Un măr, niște țelină sau niște ceai de mușețel pot fi de mare ajutor pentru curățarea dinților atunci când cel mic nu poate să îi perieze ca la carte.

4. Învață-l să folosească ața dentară
Trebuie să știi că perierea dinților nu este suficientă pentru a te asigura că micuțul tău are o dantură sănătoasă. Învață-l să folosească ața dentară după fiecare periaj. În felul acesta ai garanția că bacteriile nu se vor aduna între dinți provocând carii greu de observat când sunt în stare incipientă și care pot duce la dureri foarte puternice.

5. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ai în vedere
Sfatul cel mai important de care ar trebui să țină cont un părinte este legat de puterea exemplului. Igiena dentară este foarte importantă pentru sănătatea copilului tău, dar și pentru ca el să aibă un zâmbet pe care să și-l arate cu mândrie. Dacă vrei ca el să înțeleagă importanța igienei dentare trebuie ca tu să-i dai un model în acest sens. Dacă tu însăți eviți vizitele la dentist și nu respecți cu strictețe recomandările stomatologilor cu privire la igiena orală, copilul tău îți va urma exemplul.

Tu ții cont de aceste aspecte? Cum te asiguri că prichindelul tău are o dantură sănătoasă?

Sursa foto: Shutterstock
.

"Toți părinții trebuie să le știe. 5 sfaturi prețioase pentru o dantură sănătoasă la copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent