· articole
· intamplari

Top 3 secrete pentru a avea un copil sănătos și fericit
În timp ce dispoziția naturală a unui copil este cea de fericire și de curiozitate, se estimează că peste 15% dintre copii și preadolescenți manifestă simptome de anxietate.Și totuși, pentru că orice părinte își dorește să aibă copii fericiți și sănătoși, există câteva sfaturi pe care aceștia ar trebui să le aplice în creșterea celor mici. Aceste sfaturi vizează:

Alimentația
Schimbările de dispoziție și chiar depresia la copii sunt adesea rezultatul unei diete puternic procesate. De fapt, cea mai mare concentrație de serotonină, hormonul implicat în controlul stărilor de anxietate, se regăsește în intestine și nu în creier.

De aceea, sănătatea sistemului digestiv este foarte importantă pentru fericirea copilului tău, influențând atât starea psihică dar și pe cea fizică a celui mic. Astfel, cea mai simplă formă de a avea un copil care nu trece prin probleme de sănătate este cea de a-i oferi o alimentație echilibrată. Este recomandat deci să se evite consumul de alimente junk-food și să fie introduse ca gustări fructe și legume proaspete. În plus, administrarea de vitamine și alte suplimente alese în funcție de vârstă și la indicațiile medicului de specialitate, este foarte utilă pentru menținerea stării de sănătate a copiilor.

De asemenea, e foarte important ca cel mic să servească mesele la timp. Dacă un copil nu este hrănit atunci când îi este foame, nivelul de glucoză din sânge scade, ceea ce poate duce la stări de iritabilitate.

Somnul
Lipsa somnului nu doar că îi face pe copiii să devină mai capricioși și mai irascibili, dar le influențează în mod negativ întreg comportamentul, făcându-i să devină mai distrași. Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani au nevoie de aproximativ 10-11 ore de somn pe timp de noapte pentru a avea o dispoziție bună și o stare de sănătate optimă.

Pentru a-ți ajuta copilul să aibă un somn odihnitor, închide televizorul, computerul, jocurile video și telefonul mobil și asigură-te că draperiile dormitorului său împiedică pătrunderea luminii în timp ce doarme. Lenjeria patului în care micuțul doarme este de asemenea importantă, așa că optează pentru lenjerii din bumbac, cu imprimeuri potrivite copiilor.

Joaca
Jocul liber, adică acela care nu se desfășoară după un orar sau după reguli stricte îi ajută pe copii să își dezvolte imaginația, să reducă stresul și pur și simplu să nu uite că sunt copii! Totuși, părinții sunt cei care trebuie să se asigure că aceștia folosesc instrumentele potrivite de joacă. Concret, doar anumite jocuri pentru copii sunt indicate, cum ar fi cele educative, care stimulează creativitatea și inventivitatea, precum și cele care le dezvoltă îndemânarea, gândirea și logica.

Părinții ar trebui să renunțe la a oferi copiilor jucării nepotrivite și să aleagă în schimb puzzle-urile, jocuri de construcție, jucării din lemn etc.

Sursa: Agentia Digital Workforce.

"Top 3 secrete pentru a avea un copil sănătos și fericit " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent