· articole
· intamplari

Topul pericolelor de care sa iti feresti copilulPrimii pasi aduc cu ei o noua lista de pericole care-l pandesc pe micut. Curentul si microbii nu mai sunt singurii care ameninta integritatea lui bebe…Acum, se deplaseaza unde vrea si isi poate satisface toate curiozitatile. Trebuie sa incepi sa vezi casa prin ochii copilului.

Ce trebuie sa faci?
In primul rand, elimina toate „tentatiile“ de la nivelul lui sau pune-le sub cheie.

Ai grija ca nici pe jos sa nu existe mici obiecte ce l-ar putea rani sau care pot fi „ferecate“ in nas sau urechi! Daca toate acestea au fost rezolvate, mai ia aminte la…

Medicamentele (din trusa de urgenta sau ale unui membru din familie ori chiar cele pentrubebe) trebuie incuiate sau cocotate. De regula, pastilele sunt invelite intr-un strat cu zahar, au un gust bun, forme si culori apetisante, fiind deseori confundate cu un dulce foarteatractiv.

Oalele, tigaile sunt alte obiecte ce-i starnesc curiozitatea. Cand g/atesti, intoarce cozile vaselor spre interior, astfel incat micutul sa nu le poate trage/apuca. Bine ar fi sa nu ajunga deloc la ele!

Gaurile prizelor parca cer sa fi e umplute cu ceva. Asa ca astupa-le tu, inaintea micutului, cu sisteme speciale de siguranta!

Solutiile de curatat din baie nu mai au ce cauta pe jos, nici buretii sau periile – toate trebuie dosite, pentru ca majoritatea copiilor au veleitati de chimisti sau depanatori.

Niciodata sa nu-ti lasi copilul singur in masina! Vei fi uimita de cata abilitate da dovada in a trage frana de mana a inchide geamurile sau a bloca usile.

Usa de la intrare sau de la poarta gradinii trebuie sa fi e mereu incuiata, altfel va iesi in doi timpi si trei miscari pe strada ori poate fugi pe scari.

Text: Luminita Tabaran
Articol publicat in Mamica de Azi, Septembrie.

"Topul pericolelor de care sa iti feresti copilul" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3.5
voturi 10


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent