· articole
· intamplari

Tratamente pentru vergeturi dupa nasterejpg?width=545"/>
Descopera tot ce trebuie sa stii despre cum sa abordezi problema vergeturilor dupa nastere.

Timp de 9 luni corpul tău a suferit transformări miraculoase, găzduind o nouă viață. Este normal ca sarcina să modifice silueta și structura corpului, și indiferent de modul în care ai născut, normal sau prin operație cezariană, pielea ta a fost serios pusă la încercare, mai ales în zona abdomenului.

Nu toate femeile fac vergeturi în timpul sarcinii. Există câțiva factori însă care se influențează apariția lor: dacă iei foarte repede în greutate, dacă ai o sarcină multiplă, un făt cu greutate mare în burtică sau lichid amniotic în exces. Există de asemenea o predispoziție genetică, astfel încât dacă mama ta face ușor vergeturi, nu înseamnă că și tu vei avea, doar că ești predispusă pe fond genetic.

Dacă încă ești însărcinată te anunțăm că există soluții pentru prevenirea vergeturilor și pentru a susține pielea în această perioadă de intense modificări. O sumedenie de creme și geluri există pe piață și au fost special create pentru pielea sensibilă a gravidei, dar dacă totuși vrei să eviți produsele industriale și prea procesate, te poți îndrepta către soluțiile naturale, cum ar fi untul de shea, untul de cacao, untul de cocos, uleiul de măsline, uleiul de argan.

Vergeturile sunt niște firișoare inestetice pe piele, vineții sau albe, iar cele mai frecvente locuri în care apar sunt coapsele, fesele și abdomenul și din păcate sunt imposibil de eliminat. Pot fi doar estompate, iar singura posibilitate de a le elimina rămâne chirurgia plastic. Odată apărute, există două variante de evoluție: se cicatrizează (devin sidefii, cele mai subțiri în general), sau rămân roșii/vineții (țesutul de dedesubt este vizibil deoarece stratul de rezistență al pielii s-a rupt). Cu tratamentele disponibile pe piață, nu putem decât să grăbim cicatrizarea, însă în final vor rămâne albe.

Cel mai important aspect legat de modificările pe care le suportă pielea este o susținere a pielii cu o dietă bogată în colagen (carne de vită, gelatină, piftie), vitamina C, zinc, mangan, seleniu, enzime digestive.

Vitaminele A, C și E sunt esențiale pentru sănătatea și elasticitatea pielii, deoarece acești compuși sunt responsabili cu regenerarea celulară; Îi poți găsi în pește, salată, spanac, fasole, semințe și nuci. În semințe, nuci, avocado și unt de cocos găsești grăsimi sănătoase, care de asemenea sunt importante pentru o piele sănătoasă și elastică.

O dietă echilibrată și o hidratare pe măsură sunt o bază bună pentru tratarea vergeturilor. O investiție de excepție o reprezintă mâncarea sănătoasă, curată, din surse naturale; este cu mult mai important să mănânci sănătos, decât să ai o dietă dezechilibrată și să folosești nenumărate geluri și creme cu scopul de a înlătura vergeturile.

Tratamentul cu laser distruge țesutul afectat, acesta refacandu-se într-o formă mai apropiată de țesutul original, normal. Este important de știut că sunt necesare mai multe ședințe succesive pentru a avea rezultate notabile. Tratamentul cu ultrasunete ajută la refacerea fibrelor conjunctive dar, de asemenea, nu elimină complet vergeturile și nu contribuie ulterior la prevenitia apariției altora.

Singura metodă care te scăpa 100% de vergeturi este cea chirurgicală, prin operația de abdominoplastie. Prin această operație se îndepărtează excesul de piele și grăsime din zonă abdomenului, și poate modifica în sens pozitiv aspectul acestuia, deoarece întărește stratul muscular, aplatizează abdomenul și elimină pielea încrețită. Operația durează 2-5 ore, se efectuează sub anestezie generală, iar după operație este indicat să porți o burtieră elastică specială (4-6 săptămâni după intervenție).

Expunerea la soare este indicat să fie evitată pentru un an, este necesar un regim alimentar sănătos și un program regulat de exerciții fizice. Costurile unei astfel de intervenții se încadrează între 1.500 și 3.500 euro, depinzând de clinică și de tehnică (analizele preoperatorii, intervenţia în sine, spitalizarea şi controalele postoperatorii).

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent