· articole
· intamplari

Tratamentul afectiunilor neuromotorii infantile prin biocurenti si fitoterapieAm ales sa dezbatem aceasta tema datorita gravitatii acestei afectiuni si a cresterii numarului de mame ce vin la clinica pentru tratarea copiilor suferinzi de afectiuni neuromotorii.
Medicina alternativa si terapiile traditionale ofera o sansa viabila de vindecare pentru acesti copii, insa reusita tratamentului depinde de respectarea recomandarilor medicului curant.

Paraplegia este o afectiune psihomotorie, care afecteaza musculatura corpului si se manifesta prin paralizia musculaturii striate. In cazurile mai severe pot fi prezente si dificultati in controlul vezicii urinare sau incontienta urinara si fecala.

Impactul acestei boli asupra dezvoltarii copilului este imens, afectand toate dimensiunile vietii sale: emotionala, sociala si profesionala. In cazurile cele mai grave sunt afectate si activitatea si dezvoltarea cognitiva.

Cauze
  • Evenimente nefavorabile fatului petrecute pe perioada sarcinii.
  • Prezenta unor virusuri sau a unor microbi in organismului mamei pe perioada sarcinii.
  • Socuri fizice sau psihice suferite de mama.
  • Diverse complicatii ce pot aparea la nastere (de exemplu nasterea copilului cu cordonul ombilical in jurul gatului, etc).
  • Vaccinarea copiilor cand prezinta simptome, chiar si minore, de raceala sau inflamatii.

Tratament

Terapia cu biocurenti si produse pe baza de plante si-a dovedit eficienta prin raspunsul pozitiv al tuturor cazurilor de paraplegii infantile pe care le-am tratat. Pacientii urmeaza in paralel si sedinte de masaj si gimnastica medicala.
Tratamentul poate fi aplicat incepand cu orice varsta , cel mai tanar pacient a avut de 3 luni. In cazul copiilor cu varste de peste un 1 an se pot introduce in schema de tratament si sedinte de presopunctura. Pentru copiii care nu au diabet se utilizeaza si proprietatile terapeutice ale produselor apicole.
Beneficiile acestui tip de tratament sunt numeroase, insa unul dintre cele mai importante este faptul ca nu este dureros iar copiii percep tratamentul ca pe o perioada de joaca si relaxare. Astfel, prin stabilirea unei legaturi bazate pe incredere intre medic si copil se obtin rezultate cele mai bune.
Terapiile aplicate nu au efecte adverse, biocurentii avand caracteristici similare campului energetic al corpului uman. Produsele fitoterapeutice ajuta si potenteaza efectele biocurentilor, grabind vindecarea. Sedintele de masaj si gimnastica medicala stimuleaza si intretin musculatura prin imbunatatirea circulatiei si mentinerea elasticitatii si tonicitatii musculare.

Intreg ansamblu de terapii reface structura creierului si stimuleaza musculatura. Se intervine in mod indirect asupra ariilor neuromotorii afectate, prin stimularea si activarea unor centri din zonele cerebrale functionale din vecinatate.
Tratamentul este de lunga durata si presupune respectarea etapelor ce trebuie parcurse si a indicatiilor medicului curant. In functie de gravitatea leziunilor cerebrale, de organismul si metabolismul fiecarui pacient se poate estima cu aproximatie durata acestuia.Dr. Codrut Tutu
Medic specialist
Acupunctura si Api-fitoterapie
[email protected]
+4 021 619 11 17
.

"Tratamentul afectiunilor neuromotorii infantile prin biocurenti si fitoterapie" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
06.11.07 16:03: tusca-ratusca
Felicitari pentru acest articol. Este foarte interesant si ar trebui sa-l citeasca foarte multi medici care sunt implicati intr-un fel sau altul in medicina de recuperare Din pacate sunt putine informatii si numarul foarte mic de medici specializati pe acest tip de tratament alternativ, care sa poata da o consultatie si un tratament adaptat fiecarui caz in parte si sa-l monitorizeze o perioada indelungata, eventual pana la recuperarea totala sau partiala. Parintii care au copii cu probleme neuromotorii in prima faza sunt trimisi in sectiile de NPI unde, de cele mai multe ori, sunt sfatuiti sa inceapa recuperarea in spitale sau centre de recuperare unde de obicei nu sunt locuri - ca sa fie primit copilul se cotizeaza destul de mult, sau varianta copilul este prea mic, asteptati sa faca trei ani - deci, nu mai vorbim de sfatul ca sa urmeze si alte terapii, tratamente alternative.Sunt mama unei fetite de trei ani si cinci luni care este diagnosticata cu paralizie cerebrala, tetraplagie spastico-flasca, sindrom convulsiv, retard sever in achizitii neuromotorii. Am dori sa stim daca acest tip de tratament se poate aplica si in cazul nostru si eventual un centru unde sa putem apela.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3.7
voturi 10


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent