· articole
· intamplari

pampers: pampers: Trebuie micuțul lăsat să plângă, atunci cand face acest lucru pentru a obține ceea ce își doreste?Plânsul este un comportament care însoţeşte majoritatea emoţiilor negative la copilul până în 2 ani. Când copilul plânge, părintele trebuie să fie lângă el şi să îl liniştească, să îl facă pe cel mic să se simtă iubit.

com/mr77g2.jpg"/>

În jurul vârstei de 5 – 6 luni, bebeluşul nu mai plânge doar ca răspuns la o nevoie care nu îi este satisfăcută (foame, sete, somn, mângâiere). Acum este deja capabil să exprime ceea ce vrea, fie prin plâns sau ţipat, fie prin arcuirea spatelui în semn de protest când este furios. Ca urmare, plânge pentru a se face ceea ce vrea el.

Încă de pe la 4-5 luni, personalitatea copilului va începe să îşi facă simţite accentele, de multe ori punându-te în dificultate pentru că nu ştii ce îl face aşa de anxios, aşa de iritabil. În plus, cauzele şi frecvenţa plânsului diferă de la copil la copil - un copil timid, temător poate plânge când întâlneşte oameni noi, când se află în grupuri mari de persoane, când se află copii împrejur şi se teme că te poate pierde şi te vei duce la ceilalţi sau le vei acorda lor atenţie şi nu lui. Dacă bebeluşul este mai iritabil din fire, poate plânge imediat ce este frustrat, din orice: că nu găseşte aproape jucăria pe care o vrea, că îl iei de la joacă, că îi schimbi rutina etc.

Un copil sensibil, un bebeluș care lasă buza în jos din orice, chiar şi dacă te vede supărată, este greu de îmbrăcat, fie îi e prea cald, fie prea frig, fie e prea gălăgie, fie prea multă lumină. Toate acestea determină copilul să plângă, nemulţumit. Bebeluşul foarte activ, căruia nu îi place să stea pe loc, vrea la plimbare, vrea joacă, atenţie, animaţie, poate plânge şi dacă nu e stimulat perioade prea lungi de timp.

Ceea ce trebuie reţinut este că adultul trebuie să facă diferenţa între plânsul obişnuit şi crizele de tantrum – plânsul “isteric” de confruntare a voinţelor. La copiii foarte mici, plânsul de acest tip trebuie domolit prin distragerea atenţiei, iar la cei mai mari prin asigurarea copilul de iubirea parentală şi “permisivitatea” faţă de opţiunea copilului de a plânge: “dacă tu vrei să plângi, plângi, dacă îţi face bine, dar să ştii că eu aştept să termini de plâns şi apoi ne jucăm”.

Pentru a crește și a se dezvolta armonios, micuțul are nevoie de atenție și dragoste permanentă din partea părinților, dar și de cea mai bună îngrijire și protecție. Pielea bebelușului este o sursă unică de experiențe senzoriale, prin care puiul tău se dezvoltă în fiecare zi. Pentru el, atingerile sunt o cale de a descoperi universul din jurul lui. Cu fiecare mângâiere, cu fiecare contact, lumea începe să prindă contur. Iar pentru ca puiul tău să poată explora lumea cu bucurie, pielea lui trebuie să fie sănătoasă și uscată.

Tocmai de aceea, Pampers, recomandat de Societatea Română de Pediatrie, vine în sprijinul părinților, oferind o protecție de 5 stele pentru cea mai pretențioasă piele din lume, aceea a bebelușului mult iubit. Cu Pampers Premium Care, pielea sa va fi mereu uscată, curată, hidratată și sănătoasă, pentru ca el să poată porni în lunga călătorie de descoperire a lumii.

Dezvoltat cu ajutorul tehnologiei Dry Max, noul Premium Care este cel mai subțire scutec super-absorbant de la Pampers. Micuțul tău beneficiază acum de o ultra protecție de până la 12 ore, în timp ce benzile laterale elastice care se potrivesc perfect în jurul burticii sale, îi asigură atât o ultra fixare, cât și lejeritate în mișcare. Ultra îngrijirea pielii este asigurată acum de stratul exterior ce lasă pielea să respire, de sistemul unic de absorbție al scaunelor moi (mărimile 1-3) și de stratul de loțiune cu Aloe Vera, cu efect hidratant asupra pielii. Pentru confortul bebelușlui, materialul utilizat în crearea Premium Care este moale ca bumbacul, iar stratul exterior, acum și mai catifelat, protejează cu delicatețe zona acoperită de scutec.

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea “Întreabă experții“ : aici
Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent