· articole
· intamplari

Trebuie sa trag de dintele de lapte care e gata sa cada?jpg?oh=61a4aae94f46e0ba71d5e8036909eec2&oe=57055404&__gda__=1463424000_3a7842e3f5aebfb09b1d6d9fe4e98341"/>
Iată o întrebare pe care și-o pun părinții cu copii care au ajuns la vârsta la care-și schimbă dentitția de lapte.

Într-un articol publicat pe BabyCenter.com, Paul Casamassimo, dentist pediatru, spune că nu este recomandat să faci acest lucru și că e mai bine să-l lași pe copilaș să se ocupe de el.

“Ceea ce trebuie tu să faci este să-ți încurajezi copilul să-l miște singur. Doar el știe cât de bine mai este atașat dintele și cât disconfort poate să suporte”, explică acesta.

7 secrete ale dintisorilor sanatosi

Dacă intervii, împingi, îți bagi degetul în gura copilului îi poți cauza răni, chiar dacă tu nu intenționezi acest lucru. Mai bine îl rogi pe el să miște ușor dintele de lapte cu degetul sau cu limba.

“La căderea unui dinte de lapte sângerarea ar trebui să fie foarte mică, însă dacă totuși se întâmplă ca gingia să sângereze aplică un tampon umed de tifon peste locul respectiv și pune puțină presiune timp de câteva minute. În caz că se întâmplă să înghită din greșeală dintele, nu te îngrijora, nu este nimic grav”, mai spune dr. Casamassimo.

Editor: Adina Gruia
Foto: Guliver/ Thinkstock

.
"Trebuie sa trag de dintele de lapte care e gata sa cada?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent