· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Treci peste astenia de toamna cu usurinta

Schimbările de anotimp pot afecta negativ stările de spirit. Iată ce trebuie să mănânci şi ce trebuie să faci pentru a trece mai uşor peste astenia de toamnă.

net/cum-prepari-cel-mai-bun-ceai-sfaturi-practice-pe-care-trebuie-sa-le-citesti_143673.html">Cum prepari cel mai bun ceai: Sfaturi practice pe care trebuie să le citeşti

Lipsa de interes, indiferenţa faţă de anumite activităţi, tristeţe şi apatie, insomnii sau nevoia de a dormi mai mult, probleme de concentrare, iritare şi proastă dispoziţie, dereglări alimentare sunt câteva dintre simptomele asteniei de toamnă. Acest anotimp vine cu schimbări bruşte de temperatură, vreme instabilă, scăderea zilei şi a luminii soarelui, aspecte care se răsfrâng asupra organismului uman.

Pentru a evita stările neplacute ale asteniei, este recomandat să includem în alimentaţie multe vitamine şi proteine şi să respectăm pe cât se poate orele de somn.

Citeşte şi Fructe şi legume care-ţi alungă astenia de toamnă şi oboseala. Nu trebuie să-ţi lipsească din dietă

TRUCURI UTILE care te ajută să scapi de astenia de toamnă
1. Fă sport. Cu ajutorul exerciţiilor fizice vei învinge starea de oboseală, iar organismul va spori producţia de endorfine (hormonul fericirii).

Citeşte şi Vrei să scapi permanent de stres? Ce trebuie să faci cu tine însuţi

2. Somnul. Dormi suficient pentru a evita oboseala şi a te adapta la orele diurne.

3. Expunerea la soare. Este recomandată expunerea zilnică timp de zece minute la soare, de preferat la primele ore ale dimineţii.

Mai multe sfaturi pentru a trece uşor peste astenia de toamnă pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent