· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Tribunalul Iaşi judecă naşterea unui copil cu picioarele lipite

Autor: Onush
data publicarii: 31.10.05
Tribunalul Iaşi a analizat trimiterea la Bucureşti a dosarului în care medicul Maria Akad a fost suspendată din drepturile de a practica medicina pentru o perioada de şase luni pentru că a examinat greşit o gravidă
Judecătorul de şedinţă de la Tribunalul Iaşi din dosarul în care Maria Akad contestă decizia de suspendarea din funcţie pentru şase luni s-a autosesizat şi a cerut discutarea în contradictoriu a trimiterii dosarului la Tribunalul Bucureşti. Maria Akad a fost suspendată din drepturile de a practica medicina pe o perioadă de şase luni pentru că nu ar fi examinat corespunzător o femeie însărcinată. Pentru greşelile făcute, Colegiul Medicilor din Iaşi a luat o măsură disciplinară destul de severă, apoi medicul a contestat decizia de la Iaşi la Colegiul Medicilor din Bucureşti, însă soarta medicului nu s-a schimbat cu nimic. Pentru că a fost contestată decizia medicilor bucureşteni, şi nu cea a celor ieşeni, procesul ar putea fi mutat în capitală.

Maria Akad era medic la cabinetul Echomed din municipiul Iaşi şi în vara anului 2003 o femeie însărcinată, Mariana, s-a adresat la acest cabinet pentru a fi consultată ginecologic. În urma controlului s-a constatat că Mariana va avea un copil sănătos şi fără probleme de dezvoltare. Medicul a făcut mai multe controale pe diferite perioade ale sarcinii. Aceste controale erau însoţite şi de anumite examene ecografice, care arătau că nu există probleme. În februarie 2004, Marina a suferit un adevărat şoc, aflând că a născut o fetiţă cu grave malformaţii locomotorii. Fetiţa suferea de focomelie, adică ataşarea directă a labei piciorului drept de trunchi, avea două degete de la piciorul stâng lipite unul de altul şi alte malformaţii. Imediat după aflarea veştii, mama copilului s-a adresat Colegiului Medicilor din Iaşi. În urma unor dezbateri la nivelul acestui organism din care fac parte medicii ieşeni, s-a constatat că Maria Akad a încălcat normele de etică şi deontologie profesională. Mai mult, Colegiul Medicilor a decis că doctorul a fost neglijent în investigarea gravidei iar părinţii nu au mai avut posibilitatea să prevină naşterea unui copil cu asemenea malformaţii. Peste toate acestea, membrii Colegiului Medicilor au mai constatat că doctoriţa nu avea nici competenţa necesară de a examina gravida cu ecograful.Ziua de Iasi.

"Stiri: Stiri: Tribunalul Iaşi judecă naşterea unui copil cu picioarele lipite" | cont nou | 3 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
31.10.05 19:09: ines
Asa si merita! Este inadmisibil sa tratezi cu superficialitate un fapt atat de major, atat de important! Si cum si-a permis sau, mai bine zis cine i-a permis sa faca acele ecografii daca nu era specializata in domeniu? Atata timp cat aparatura din zilele noastre este avansata si permite depistarea din timp a posibilelor malformatii, este si pacat sa se ajunga la astfel de situatii , in care sa condamni pe viata atat un copil cat si pe parintii care vor avea grija de acesta. Banuiesc , caci nu am experienta medicala, si sper, ca-si va reveni fetita aceasta, dar tot va fi compexata o viata intrega de posibilele cicatrici ce-i vor ramane pe abdomen,in urma separarii, caci partea cu trunchiul este cea mai grava in situatia de fata. Cunosc un baiat in satul bunicii mele care este adult de acum, are peste 20 de ani , si are doua degete la picior lipite, dar nu-l derenjeaza.Arata ca laba de la gasca, partial, caci sunt doar 2, iar daca nu imi arata, nu as fi bagat de seama, desi se juca cat este vara de mare, descult, in preajma noastra. Nimeni nu observase, ani la rand!Pe mine ma ingrozeste faptul ca se intampla sa se nasca atatia copii cu probleme in Iasi! Oare din cauza ca Iasiul este mai aproape de Cernobal? Cand eram gravida, acum 3 ani, se nastea un copil fara cutia craniana complet dezvoltata , tocmai deasupra creierului, de se vedea creierul , forma lui, caci era acoperit doar de o piele finuta! M-a marcat lucrul acesta si am avut cosmaruri noaptea, de-mi era frica sa nu afecteze copilul! Nu am putut uita usor acea stire pe care am vazut-o la televizor! Nu si cand esti gravida!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

22.06.09 18:18: mery19
Intreaga mea familie s-a tratat la ea de ani de zile si sunt indreptatita sa spun caci prin tot ceea ce a facut si prin actele medicale pe care le-a efectuat ne-a dat dovada de multa pregatire , profesionalism si seriozitate! Tin mult sa ii multumesc si sunt foarte mahnita de CELE MULTE care comenteaza DIN AUZITE!!!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent