· articole
· intamplari

Trucuri pentru comunicareIn parc, joaca rolul mediatorului. Ii priveste pe ceilalti copii, cu jind, neindraznind sa li se alature? Fara sa-l impingi de la spate, ajuta-l sa se imprieteneasca cu ei. Fa, in locul lui, prezentarile si intermediaza comunicarea.

Invita-i prietenii acasa.

Pregateste o cina sau o gustare pentru mai multi copilasi, de aceeasi varsta. Obisnuit cu asemenea intalniri, copilul va accepta mai usor noi cunostinte. Este o buna pregatire si pentru gradinita.

Arata-te persuasiva. Spune-i ca te bucura sa-l vezi fericit printre copii de varsta lui, chiar daca aceasta inseamna sa petreci mai putin timp doar tu cu el. O sa-i prinda bine mai tarziu sa nu fie asa mamos.

Incurajeaza-l sa comunice. Asigura-l ca intalnirile noi, de cele mai multe ori, sunt nespus de placute. Daca-i repetati mereu Ai grija cu cine vorbesti, se va teme de un contact nou.

Nu exagera. Lasa-l pe el sa se descurce, sa faca fata provocarilor. Nu raspunde in locul lui la intrebari. Copilul trebuie sa aiba un minim de spirit de initiativa si de incredere in sine, calitati care trebuie incurajate.

Text: Ioana Dragan
Revista Mami octombrie 2006.

"Trucuri pentru comunicare" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3.16
voturi 6


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent