· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Tulburările paroxistice de somn ale copilului meu

Totul a inceput intr-o dimineata pe la ora 5, cand fetita mea de 10 ani s-a trezit ca se sufoca. N-am acordat prea multa atentie, desi am tras o sperietura zdravana, pentru ca era sub tratament pentru o tuse care nu mai trecea.

Peste o saptamana insa, cand intamplarea s-a repetat la aceeasi ora, dar cu intensitate mult mai mare, am tras o sperietura zdravana: s-a sculat din pat cu senzatia de sufocare si a fugit pana in bucatarie, linistindu-se destul de greu dupa cateva minute. Ceea ce mi s-a parut extrem de nelinistitor a fost ca dimineata la 9 cand s-a trezit, nu-si aducea aminte de nimic din cele intamplate.

Medicul de familie a diagnisticat-o cu bronsita spastica, dandu-i tratament ca atare. A trecut o saptamana fara evenimente asemamatoare si a venit vremea sa o duc la bazinul acoperit din oras unde o inscrisesem la un curs de inot (luni). Vineri a repetat criza de... bronsita spastica la aceeasi ora a diminetii. Dimineata la trezire copilul nu stia nimic din cele intamplate.

Am consultat un alt medic, un pediatru, am facut analize, mai ales ca acele crize le facea zilnic deja, doar ca ora se schimbase de la 5 dimineata, la o ora dupa ce adormea, de data aceasta cu varsaturi care o si trezeau (daca manca dupa ora 7 seara).

A primit tratament antialergic, pentru ca se stabilise ca este alergica la puf, pene, praf, flori de tei(aveam un tei urias, inflorit in fata geamului) Ne-am chinuit doua saptamani cu tratamentul antialergic, dormind cu geamurile inchise pentru polen si praf, cu perna antialergica. Am schimbat si camera in care dormeam ca sa nu fie in contact cu iarba de mare din canapeaua ei. Toate fara rezultat. Disperata m-am adresat din nou medicului pediatru , care de data aceasta m-a indrumat spre neuro-psihiatrie pediatrica, unde in sfarsit i s-a pus diagnosticul si i s-a dat tratamentul corect.

Astazi, la un an dupa acest cosmar copilul e bine, dar tremur la gandul unei reveniri , mai ales ca nu stiu motivul declansarii bolii, decat presupunerea ca s-ar datora oboselii si stresului acumulate pe parcurs.

mal
publicat la 25.06.2006 (4646 citiri)