· articole
· intamplari

Tu monitorizezi greutatea copilului tău? 5 modalităţi distractive pentru a o menţine în parametri optimi0-0/s261x260/942266_975090529194688_1747262532756364128_n.jpg?oh=d3da9d66a08e84c5dc5f228843318355&oe=57893F75"/>
Una dintre bolile secolului nostru, atât în cazul copiilor, cât şi al adulţilor, o reprezintă obezitatea. Kilogramele în plus nu sunt doar o chestiune de estetică, ci reprezintă o ameninţare la adresa sănătăţii copiilor noştri, multiple afecţiuni având drept cauză o alimentaţie bogată în grăsimi şi o greutate peste cea normală.

Spre deosebire de noi, care ne petreceam ore întregi în aer liber jucând o mulţime de jocuri alături de o armată întreagă de copii, micuţii noştri sunt mai atraşi de activităţi statice, precum privitul la desene animate sau jocurile pe calculator.

Iată câteva modalităţi prin care îl poţi face pe copilul tău să-şi păstreze greutatea optimă, fără să renunţe la activităţile şi deserturile sale preferate.

1. Toată familia în parc!
Nu subestima puterea exemplului! Dacă voi, părinţii, nu aveţi o viaţă activă şi nu puneţi preţ pe mişcare şi sănătate, nici copilul nu o va face. Organizaţi o ieşire de weekend în parc, împreună cu toată familia. Nimeni nu are voie să lipsească!
Tata pe bicicletă, mama pe role şi cel mic pe trotinetă sau pe tricicletă. Poţi găsi pe acest site triciclete şi trotinete pentru orice vârstă, colorate şi cu personaje din desene animate, perfecte pentru cei mai înfocaţi fani. Nu doar cei mici vor avea de câştigat de pe urma unei zile petrecute în parc, ci şi voi vă veţi simţi energizați şi mai bine dispuşi.

2. Dans şi fitness în sufragerie
Strânge lucrurile din mijlocul sufrageriei, mută măsuţa de cafea lângă perete şi fă loc pentru o repriză de dans. Pune un clip cu o sesiune de fitness pe muzică şi cel mic ţi se va alătura, cu siguranţă. Repetaţi mişcările după antrenor până când obosiţi, nu exageraţi din prima zi.
Ţine minte, cheia este ca el să vă vadă şi pe voi implicaţi în astfel de activităţi, aşa că va trebui să faceţi mişcare cot la cot cu el.

3. Înscrie-l la un sport de echipă
Dacă este suficient de mare, 6-7 ani, ia în considerare înscrierea lui la un sport de echipă. Baschetul, fotbalul, handbalul sau voleiul sunt perfecte pentru această vârstă, pentru că le susține dezvoltarea fizică, dar şi pe cea socială şi cognitivă.
Va face cunoştinţă cu o mulţime de copii şi îşi va face noi prieteni. În plus, este o modalitate constructivă de a-şi petrece timpul liber.

4. Cu mingea în curte sau în faţa blocului
Dacă staţi la curte, va număraţi printre norocoşii care pot să se joace în fiecare după-amiază de vară cu mingea de volei sau cu cea de fotbal. Şi dacă staţi la bloc puteţi ieşi în părculeţul de copii pentru astfel de activităţi.
Nu uita nici de un set de palete de badminton, este un joc foarte distractiv, care va pune întreg corpul în mişcare. 5. Gătiţi împreună deserturile
Dulciurile procesate sunt pline de zahăr şi substanţe nesănătoase pentru copiii noştri. Cele mai sigure rămân cele pregătite în casă. Caută reţele cu mai puţin zahăr, bazate mai mult pe fructe şi ia-l pe cel mic lângă tine în bucătărie.

Cu siguranţă îţi aminteşti cum obişnuiai să stai printre picioarele mamei atunci când ea gătea, de aceleaşi amintiri poate avea parte şi copilul tău. La final, el are voie să „cureţe” ustensilele folosite de crema rămasă pe ele.
Acestea sunt doar câteva exemple prin care poţi să te asiguri că micuţul tău are parte de mişcare regulat şi nu riscă să devină un adult sedentar, bombardat de toate afecţiunile care decurg dintr-un astfel de stil de viaţă.

Mişcarea, esenţială pentru un corp sănătos şi puternic
Un număr de 42 de milioane de copii cu vârsta sub 5 ani din întreaga lume sufereau de obezitate la finalul anului 2013, arată un raport al Organizației Mondiale a Sănătății. Este, aşadar, extrem de important să ne învăţăm copiii să iubească mişcarea şi să le creem obiceiuri sănătoase încă de la vârste fragede.

Activitatea fizică este extrem de importantă pentru sănătatea noastră iar obiceiurile pe care cei mici le deprind în copilărie îi vor ţine toată viaţa. Dacă îl obişnuieşti să aleagă un măr în detrimentul unei ciocolate sau să se joace o oră în parc în loc să o petreacă în faţă calculatorului, lupta este pe jumătate câştigată.

Când vine vorba despre copii şi obiceiuri sănătoase, toate lucrurile trebuie să aibă o tentă distractivă. De altfel, mişcarea chiar este distractivă şi ne conferă un trup frumos, armonios dezvoltat, dar şi un sistem imunitar puternic și acestea sunt dezideratele oricărui părinte pentru copilul sau.

Copilul tău face sport? Cum l-ai convins să lase calculatorul şi să facă exerciţii fizice?

Sursa foto: pixabay.com .
"Tu monitorizezi greutatea copilului tău? 5 modalităţi distractive pentru a o menţine în parametri optimi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent