· articole
· intamplari

Tuse, durere in gat si nas infundat. Cum iti poti ajuta copilul
Câteva obiceiuri care îți pot ajuta copilul dacã suferã de tuse, durere în gât și are nãsucul înfundat.#1 Tuse și durere în gât
Tusea îl ajutã pe micul bolnãvior sã respire mai bine, desfundându-i nãrile de mucus așa cã nu încerca sã o oprești. În plus, antitusivele pot fi dãunãtoare. În urma administrãrii lor, unii copii devin hiperactivi, agitați când vine ora de culcare.

Scapa de vanatai prin intermediul remediilor naturale

Oferã-i un calmant dulce
Studii recente au demonstrat cã mierea este mai bunã decât un medicament atunci când vine vorba de alinarea tusei. Poate fi datã copiilor de la vârsta de un an. Mierea neagrã este cea mai recomandatã, fiind bogatã în antioxidanți. Copilului de 1-5 ani oferã-i o jumãtate de lingurițã cu miere, iar celui de 6-11 dã-i câte o lingurițã.

Dã-i supã
Nu este un mit. Supa de pui are proprietãți antiinflamatoare.

Multe lichide
Cele calde sau foarte reci subțiazã mucusul, fãcându-l mai ușor de eliminat. În plus, alinã durerea de gât și mențin copilul hidratat.

Dã-i ceva sã sugã
Copiii de patru ani sau mai mari pot suge pastile speciale pentru durerea de gât, bomboane fãrã zahãr sau fructe congelate.

3 retete cu miere de albine pentru un copil sanatos #2 Nas înfundat
Mucusul ajutã la curãțarea nasului și a sinusurilor. Este un semn cã sistemul imunitar al copilului luptã cu virusul, nu cã trebuie sã-i dai antibiotice.

Subțiazã mucusul cu ajutorul câtorva picãturi de soluție salinã și apoi scoate-l cu aspiratorul nazal. Sau pune-l sã stea câteva minute într-o baie de aburi.

Folosește un umidificator în camera lui. Bacteriile și mucegaiul se dezvoltã foarte repede, așa cã nu uita sã schimbi zilnic apa și curãțã aparatul dupã instrucțiunile producãtorului.

Ține-i capul ridicat cu ajutorul unei perne, astfel încât mucusul sã se elimine. Sau ridicã salteaua din dreptul capului punând o pernã sub ea.

Foto: 123RF, Sursã: revista MAMI .

"Tuse, durere in gat si nas infundat. Cum iti poti ajuta copilul" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent