· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Uliul si porumbeii


Joc in aer liber. Dezvolta atentia, spiritul de echipa si pofta de mancare :))
Se joaca in 4-5 sau mai multi copii. Cu cat sunt mai multi e mai distractiv.
Din copii care joaca se aleg de comun acord echipa ulilor si cea a porumbeilor. Fiecare dintre echipe are un loc denumit "casa". In "casa" esti in siguranta si nu mai are voie nimeni sa te prinda. "Casa" poate fi pe treptele unei scari de bloc sau intr-un loc bine demarcat.

Scopul ulilor in joc este sa captureze toti porumbeii. Ei ii captureaza pe acestia prin atingerea cu mana, dupa care, porumbeii capturati sunt dusi in "casa" ulilor de unde acestia pot sa mai zboare doar daca sunt atinsi de un alt porumbel aflat in libertate:), altfel sunt blocati acolo si nu au voie sa fuga!

La inceputul jocului fiecare dintre echipe sta in casa ei, iar apoi porumbeii vor iesi la plimbare...fiind atenti mereu la uli! Cand ulii "ataca" fiecare porumbel trebuie sa fuga sa nu fie prins sau macar sa ajunga in casa lui. Daca unii din porumbei au fost capturati trebuie salvati!:) Aici intervine spiritul de echipa si perspicacitatea.

Jocul implica foarte multa miscare, amuzament creeand coeziune intre participanti si pofta de mancare (mai ales dupa atata alergat:) )!!Andreea Staicu
publicat la 07.12.2005 (20497 citiri)