· articole
· intamplari

Umiditatea din camera copiluluipng?width=545"/>
Afla cum sa pastrezi camera copilului tau in limitele normale de umiditate

O umiditate ce variază între 40 și 60% este optimă pentru sănătatea corpului, în principal pentru că bacteriile se dezvoltă foarte greu la acest nivel. Recomandarea de 30 – 50% este în principal folosită pentru prevenirea apariției mucegaiurilor. În secțiile de pediatrie din spitale umiditatea este menținută constant la 55%. Problema ce poate apărea la o umiditate mai ridicată este apariția mucegaiurilor sau fungilor. De asemenea, modul în care este construită și termoizolată o camera favorizează, sau nu dezvoltarea acestor microorganisme. De exemplu, în cazul în care pereții devin reci în timpul nopții, șansele apariției mucegaiurilor cresc semnificativ şi nu mai poţi controla umiditatea din camera copilului. Sau…?

Pentru camera copilului tău ar trebui să setezi un nivel al umidității mai ridicat, însă fără a favoriza apariția mucegaiurilor și fungilor. Acest nivel va varia în funcție de modul de construcție al camerei, termoizolarea interioară și exterioară, temperatura ambiantă. Pentru a măsura umiditatea, poți achiziționa un higrometru din comerț. Pentru a crește nivelul umidității, este recomandată folosirea unui umidificator sau un vaporizator. În cazul în care folosiți un vaporizator și îl îndreptați spre patul copilului, acesta va crește nivelul umidității în jurul patului considerabil, fără a ridica nivelul umidității în restul camerei. Acest lucru este benefic deoarece riscul de apariție al mucegaiurilor va fi foarte scăzut. Trebuie să aveți în vedere ca copilului dvs să nu-i fie frig în cazul în care folosiți vaporizatoare cu ceață rece.

Ce fel de apă folosim?
Umplerea rezervorului aparatului cu apă de la robinet are sens, însă apa distilată este o opțiune mult mai sănătoasă pentru copilul dvs. Macroelementele se pot separa de apă și pot forma o crustă în interiorul umidificatorului. Această crustă este un loc propice dezvoltării bacteriilor și fungilor. De asemenea uneori aceste particule se pot desprinde și pot creea un strat de praf în casă. Dacă mineralele din apă pot cauza alergii sau nu copilului tău depinde de sistemul lui imunitar, însă este recomandat să nu îți asumi acest risc, mai ales că în ziua de azi cele mai multe tipuri de alergii sunt dobândite. Apa distilată are un conținut foarte scăzut în micro și macro elemente, astfel formarea crustei este foarte improbabilă.

Cum curățăm?
Chiar dacă folosiți apă distilată, după ceva timp se va forma un strat vâscos în interiorul umidificatorului. Schimbarea zilnică a apei reduce apariția acestui strat. Reumpleți rezervorul zilnic cu apă distilată proaspătă. În cazul în care observați că se dezvoltă din nou acest strat, goliți rezervorul, curățați-l bine, lasați-l să se usuce și reumpleți rezervorul. De asemenea dacă depozitați pentru o perioadă mai lungă de timp umidificatorul, goliți-l și uscați-l înainte de a-l depozita.

Unde îl amplasăm?
Amplasarea umidificatorului în camera copilului este o tentație mult prea mare. Însă dacă incepe să umble la el, există riscul de a scăpa rezervorul peste picioare sau să se joace cu cablul de alimentare, ceea ce-ți expune copilul unor riscuri nedorite. Pentru a evita o excursie neplanificată la Urgențe, amplasează umidificatorul într-o locație unde copilul tău nu îl va observa din pat.

Care este nivelul umiditații?
Aerul uscat afectează pielea și căile aeriene superioare ale copilului tău, însă prea multă umezeală îți distruge casa. Aerul foarte umed transformă camera copilului tău într-un paradis pentru mucegaiuri, fungi și bacterii. Când nivelul umidității trece peste 55%, pot apărea acarieni și mucegaiuri. Niveul optim al umidității în casa ta și în camera copilului este cel mai bine să fie situat între 40 și 50%.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent