· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Unde este chibritul? :)


joc de atentie si abilitate de citire a celor din jur:)




Jocul se poate juca in grup. Grupul poate cuprinde de la 5 copii in sus. Cu cat sunt mai multi copii cu atat este mai distractiv:). Media de varsta variaza intre 4 si 80 de ani:) (putem include in joc si bunicii:) ).

Din acest grup o persoana va fi cea care va trebui sa ascunda chibritul. Se va alege acea persoana de comun acord. Apoi se mai alege un copil care va trebui sa ghiceasca la cine a fost ascuns chibritul.

Ceilalti participanti la joc vor sta pe pat sau pe scaune insiruiti, cu fata spre cel care urmeaza sa ascunda chibritul si isi vor tine intinse in fata ambele palmele lipite, cu degetele mari in sus!
Cel care trebuie sa ascunda chibritul va avea si el palmele lipite, si intre ele va pune chibritul. Acesta isi va trece palmele strans lipite printre palmele fiecarui copil din joc si va alege un loc unde sa puna chibritul. Cand a terminat de trecut pe la fiecare, va trebui ghicit la cine a fost lasat chibritul(copii tin in continuare palmele lipite ca si cum la ei ar fi chibritul). Copilul care trebuie sa ghiceasca la cine e chibritul va fi foarte atent la tot ce se intampla, apoi trebuie sa ghiceasca.

Fiecare are 5 vieti. Cine nu a ghicit corect la cine e chibritul va pierde o viata.

Este multa distractie si mereu copii incep sa rada si e greu sa iti dai seama la cine e chibritul :)




Andreea Staicu
publicat la 26.11.2005 (9592 citiri)