· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Una, alta >Cultural > Unde mergem in acest weekend ? 22-24 iunie
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor Unde mergem in acest weekend ? 22-24 iunie     
admin

21.06.2012 10:09   Unde mergem in acest weekend ? 22-24 iunie  citat 

Va propunem un subiect saptamanal in care sa schimbam informatii utile despre spectacole, targuri, expozitii interesante si atractive pentru micutii nostri.
Se apropie vacanta si vom avea nevoie de distractii pentru copii, de multe ori nu stim din timp ce evenimente interesante apar in Bucuresti sau in tara.
Unde putem merge in weekendul acesta si saptamana viitoare cu piticii nostri sau in cuplu?

Film:

Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa 3D
Simpaticii eroi din seria de animaţie mai au de trecut încă un hop pentru a ajunge înapoi acasă, la îndrăgita lor grădină Zoo din New York. Chiar dacă asta înseamnă să meargă cu circul.

Răzbunătorii
Marvel Studios vă aduce supereroii binecunoscuţi din BD-uri, acum strânşi laolaltă pentru o cauză comună.

Filmul se bazează pe foarte populara carte "The Avengers", publicată începând cu anul 1963. Efectele speciale digitale se anunţă spectaculare.

Dr. Seuss' The Lorax
Creatorii animatiei Despicable Me (Sunt un mic ticalos) si faimosul Dr. Seuss prezinta Lorax. Protectorul padurii, o adaptare in 3D dupa povestea clasica a unei creaturi a padurii care ii molipseste pe cei din jur cu puterea de a spera

Puss in Boots
Cel mai iubit motanel de pe marile ecrane revine, si de acesta data are propriul sau film. Ca de obicei, Antonio Banderas este cel care isi imprumuta vocea pentru cel mai simpatic motan, Salma Hayek si Zach Galifianakis fiind noile vedete ce i s-au alaturat actorului spaniol.Concert
Concert aniversar 35 de ani - Iris
(Bucureşti, Piaţa Constituţiei, vineri 22 iunie, orele 17:00)

Expozitii

Lucruri mici pentru nevoi mari
(Bucureşti, Muzeul Ţăranului Român, 14 iunie - 15 iulie)

Cea de-a treia expoziţie dedicată Muzeului Copilăriei vă invită să păşiţi în lumea lucrurilor de care copilul are nevoie zi de zi, fiind un demers ce se referă atât la fenomenele tradiţionale cât şi la transformările contemporane.

Copilaria de altadata, la tara
Muzeul Naţional de Istorie a României


Festivalul “Bucurestii lui Caragiale”
Festivalul, organizat cu ocazia centenarului Caragiale (100 de ani de la disparitia marelui dramaturg), se desfasoara sub motto-ul “100 de ani – 100 de spectacole -100 de personalitati” si are loc in perioada 9 iunie – 20 septembrie, in doua locatii: Centrul Istoric – Piata Sfantul Dumitru si “La Conu Iancu” – Str. Prof. Mihail Georgescu nr.24 (Hala Traian).

Evenimentul ofera publicului bucurestean accesul liber, timp de peste 3 luni, la 100 de manifestari culturale ce vor reinvia operele lui Caragiale.

ComicsFest Bucureşti, Galeria Saint Ink, 23 - 24 iunie
La prima ediţie a Bucureşti ComicsFest veţi avea ocazia să întâlniţi sub un singur acoperiş: de la expoziţii şi ateliere până la sesiuni de autografe şi live drawing şi lansări de noi titluri. Aici veţi găsi şi librării de benzi desenate cu romane grafice, manga, reviste cu supereroi şi fanzine. Pe lângă toate acestea vor mai fi expoziţii de jucării urbane şi figurine, boardgames, animaţii, fotografie, stickere, graffitti şi multe altele


Ateliere Fundaţia Calea Victoriei Bucureşti
Fundaţia Calea Victoriei propune ateliere şi evenimente culturale tinerilor şi adulţilor interesaţi de domeniile umaniste.

Cursurile şi atelierele propuse se axează pe următoarele domenii: Antropologie şi Folclor, Arhitectură, Arte plastice, Astronomie, Bucureşti - Istorie şi Artă, Cinematografie şi Teatru, Modă, Design interior, Dezvoltare personală, Filozofie şi Retorică, Fotografie, Istorie, Jurnalism, Limbi şi Civilizaţii vechi, Muzică şi Dans, Religie, Scriere Creativă.

Creaturi şi creaţii din hârtie Bucureşti

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" în parteneriat cu Asociaţia de Origami România, ADOR, organizează programul pentru tineri şi adulţi "Creaturi şi creaţii din hârtie", în perioada 20 iunie - 18 iulie.


"Talismane japoneze - bile din hârtie" (20 iunie - 18 iulie, ora 17:30 - 19:00) - presupune:

Atelier 1 (20 iunie): "Kusudama - model tradiţional"
Atelier 2 (27 iunie): "Un amalgam de culori - Tornillo"
Atelier 3 (4 iulie ): "Origami din pentagoane - Ador"
Atelier 4 si 5 (11 şi 18 iulie): "O bilă cât două - de la Oriro la Oriro Compus"

Festivalul de vară - ''Teatru, stradă şi copil'' Bucureşti - (31 mai 2012 - 16 septembrie 2012)

Aflat sub motto-ul ''Fă ceva diferit! Ia un copil şi du-l azi la teatru!'', Festivalul de vară ''Teatru, stradă şi copil'' este o manifestare cu caracter social care va reuni la start atât teatre din ţară (Bucureşti, Alba Iulia, Braşov, Bacău, Galaţi, Piteşti, Constanţa şi Ploieşti), cât şi trupe din străinătate (Bulgaria, Cehia, Turcia). Teatrul de Animaţie ''Ţăndărică'' va participa cu spectacole proprii, lecturi îndrăgite din repertoriul clasic românesc şi universal.

Noutatea din acest an o constituie extensia festivalului în câteva oraşe din ţară care nu au teatre pentru copii şi tineret: Caracal, Câmpina, Călăraşi şi Buzău.

Festivalul Sergiu Celibidache Bucureşti - (3 mai 2012 - 7 iulie 2012)

Prima ediţie a Festivalului Sergiu Celibidache, organizată cu ocazia celebrării a 100 de ani de la naşterea marelui dirijor român, are loc la Bucureşti, în perioada 3 mai - 7 iulie.

Evenimentul reuneşte o serie de masterclassuri susţinute de artişti instrumentişti de excepţie, precum şi elevi care şi-au dorit să asimileze tehnicile extraordinare de dirijat ale maestrului, ca Ida Haendel (vioară), Helmut Nicolai (muzică de cameră), Dorin Marc (contrabas), Michael Martin Kofler (flaut), Rony Rogoff (vioară) şi Enrique Garcia Asensio (dirijat).

De asemenea, sunt programate mai multe concerte susţinute la Ateneul Român cu artişti recunoscuţi internaţional, foşti elevi ai lui Sergiu Celibidache şi orchestre româneşti de primă clasă: Enrique Garcia Asensio, Mark Mast, Markus Theinert, Rony Rogoff, Cristian Mandeal, Ida Haendel, Misha Dacic, Peter Sadlo, Wolfgang Gaag, Dan Grigore, Dorin Marc, German Brass, Henschel Quartett, Orchestra Română de Tineret, Filarmonica George Enescu, Filarmonica "Moldova" Iaşi.

Cu acest prilej are loc premiera mondială a compoziţiei "Haz de necaz" a maestrului Sergiu Celibidache.

Evenimentul mai include o expoziţie de fotografie, proiecţii de filme şi lansări de carte, acţiuni menite să omagieze personalitatea unică a marelui dirijor.

Programul "Serile Copiilor" Bucureşti

Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" continuă activităţile cultural - educaţionale adresate copiilor şi părinţilor, deopotrivă. În fiecare sâmbătă şi duminică, în timpul spectacolelor de la ora 19.00, Teatrul Naţional de Operetă oferă un serviciu special spectatorilor - părinţi, care pot veni la teatru însoţiţi de cei mici.

În timp ce părinţii se bucură de una dintre producţiile teatrului, cei mici sunt aşteptaţi la studioul pentru copii, unde pot participa la unul din atelierele de creaţie "Serile copiilor".

Aceste ateliere sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani şi sunt concepute pentru a facilita accesul acestora la spectacole, cu scopul de a le stimula creativitatea şi fantezia.

Ce citim, cum citim, ce vedem, ce înţelegem
Bucureşti - (16 iunie 2012 - 16 iulie 2012)
Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia găzduiesc o serie de ateliere de lectură şi desen pentru cei mici, cu participarea Alinei Darian şi a ilustratorilor Agnes Keszeg şi Alexandra Rădulescu. Timp de o lună, în fiecare duminică, copiii sunt invitaţi într-o lume a poveştilor, unde îi pot cunoaşte pe autorii personajelor atât de îndrăgite şi pot crea la rândul lor personaje.

Cele două artiste vor dezlega poveştile Alinei Darian în zeci şi sute de desene colorate, toate putând fi secvenţe dintr-un preţios film de animaţie. Atelierele vor provoca imaginaţia celor mici, care vor umple paginile goale ale cărţilor cu personaje şi întâmplări, cu desene născocite chiar de ei.

Şcoala de vară de creat poveşti
(8 -12 ani) Bucureşti - (25 iunie 2012 - 29 iunie 2012)
Vacanţele de vară sunt numai bune pentru descoperit aventuri cu prinţi şi prinţese, piraţi neînfricaţi, spiriduşi isteţi şi zâne bune. De aceea, Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un atelier de creat poveşti, desfăşurat în perioada 25 - 29 iunie şi susţinut de lectorul Ana Maria Ciobanu.

Cei mici vor descoperi poveştile şi etapele realizării acestora în cadrul următoarelor ateliere:

Luni 25 iunie, Atelier 1 - Din ce e făcută o poveste?
O poveste bună are nevoie de formule de iniţiere, de un cadru (o lume), de personaje (pozitive, negative, ajutoare), de timp, de conflict, de rezolvare şi de o formulă de încheiere.
Vom analiza câteva poveşti cunoscute şi vom identifica piesele din care au fost construite apoi vom purta o discuţie despre cum am vrea să fie povestea pe care o vom inventa. Până la final, fiecare cursant va avea un rol bine stabilit în procesul inventării.

Marti 26 iunie, Atelier 2 - Personajele
Vom lua fiecare personaj la întrebări şi vom stabili de unde vin, ce le place să mănânce, de ce se tem şi ce le place cel mai mult să facă. Până la finalul cursului vom avea o fişă cu fiecare personaj care va locui în povestea noastră.

Miercuri 27 iunie, Atelier 3 - Conflictul
Personajele noastre vor trece printr-o serie de încercări şi noi va trebui să alegem trei obstacole pe care să le poată depăşi.

Joi 28 iunie, Atelier 4 - Rezolvarea
Cum scăpăm de căpcăunii, de vrăjitoarele sau de celelalte obstacole pe care le-am pus în calea personajelor noastre?

Vineri 29 iunie, Atelier 5 - Lectura poveştii. Ce-am învăţat?
"Gustăm" povestea şi decidem împreună dacă îi mai trebuie vanilie sau scorţişoară sau dacă îi lipseşte ceva. E atât de bună încât am putea să ne jucăm "de-a" unul dintre personajele inventate?

Şcoala de vară de Desen: decoraţiuni, compoziţie, pictură (6-13 ani) Bucureşti - (25 iunie 2012 - 29 iunie 2012)
Web: www.scoaladeartesimaniere.ro


Pictura le dezvoltă celor mici imaginaţia şi creativitatea. Jocul cu minunata lume a culorilor le poate arăta posibilităţile nenumărate de exprimare a talentului sau a ideilor. Astfel, Fundaţia Calea Victoriei îi invită pe cei mici la un atelier de desen, desfăşurat în perioada 25 - 29 iunie şi coordonat de lectorul Maria Irina Petreanu.

În cadrul acestui atelier, copiii vor învăţa despre culori şi despre elementele de limbaj plastic care ne ajută să conturăm cât mai frumos gândurile, amintirile şi poveştile preferate.

Luni 25 iunie, Atelier 1 - Reguli de compoziţie, culori, elemente de limbaj

Marţi 26 iunie, Atelier 2 - Pictură pe sticlă

Miercuri 27 iunie, Atelier 3 - Desen decorativ

Vom folosi creion, acuarelă, creioane colorate şi, cercetând elemente decorative ale stilului brâncovenesc, vom învătţa puţin despre desenul în creion, folosind tehnicile pentru a realiza o planşă decorativă cu elemente florale.

Joi 28 iunie, Atelier 4 - Pictură pe vas de lut
În cadrul acestui atelier vom discuta despre alt tip de decoraţiuni şi anume cele de pe vasele populare de lut. Vom picta un vas respectând motivele tradiţionale ale meşterilor olari din ţara noastră.

Vineri 29 iunie, Atelier 5 - Modelaj în lut, basorelief
Vom învăţa despre basorelief pe baza unui model decorativ din ipsos. De asemenea, vom decora modelând o plăcuţă cu elemente florale.

Vine vacanţa cu trenul...Antipa!
Bucureşti - (25 iunie 2012 - 30 august 2012)
Web: www.antipa.ro

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" lansează oferta educaţională de vacanţă pentru familiile cu copii. Părinţilor care nu ştiu ce să facă cu copilaşii lor câtă vreme sunt plecaţi la serviciu, Muzeul Antipa le propune mai multe programe de educaţie ştiinţifică, dezvoltarea creativităţii, imaginaţiei, simţului artistic şi a deprinderilor de comunicare şi lucru în echipă.

Sunt aşteptaţi toţi copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani la programe personalizate pe categorii de vârstă precum: Şcoala de Vară (module de zoologie şi muzeologie pentru elevi), Corabia vacanţei (program interdisciplinar de zoologie şi arte plastice aplicate pentru elevi), Atelierele de Imaginaţie Holly Moly (ateliere de creaţie pentru preşcolari şi şcolarii mici), Micii sanitari (ateliere de anatomie umană, igienă şi prim-ajutor pentru elevi).

Oferta de programe estivale se desfăşoară în intervalul orar 9:00 - 18:00

Tabăra Medievală pentru Copii
(Bran, 24 iunie - 31 august)

Evenimentul este dedicat copiilor cu vâste între 5 şi 16 ani, pe care îi invită să ia parte la ateliere educative şi să înveţe istoria într-un decor de poveste care reconstruieşte universul lumii medievale prin costume, decoruri şi activităţi specifice. Tinerii cavaleri şi gingaşele domniţe vor învăţa lucruri noi şi vor deveni mai spontani.

Vacanţa artelor la muzeu Braşov - (25 iunie 2012 - 15 august 2012)
Web: www.muzeulmuresenilor.ro

Muzeul Casa Mureşenilor Braşov oferă pentru vacanţa de vară a copiilor un nou program de educaţie muzeală, aflat la cea de a VII-a ediţie. Programul educaţional "Vacanţa artelor la muzeu" are anul acesta un program de 5 module, care pot fi grupate la rândul lor în 5 grupe diferite de învăţare şi joacă pe diverse domenii.

Astfel, în vara anului 2012 activităţile încep pe data de 25 iunie cu grupa "Kinder", la care pot participa copiii de vârstă preşcolară - în special cei de la grădiniţă. Activitatea se desfăşoară în perioada 25 - 29 iunie, între orele 10:00 - 12:00, copiii fiind îndrumaţi de o învăţătoare. Participanţii vor învăţa, dansa, asculta poveşti, activităţi interactive, teatru.
Numărul maxim de participanţi este de 20 de copii.

A doua grupă de participanti la programul de educaţie muzeală va face modelaj în lut timp de o săptămână - în perioada 2 - 6 iulie - în atelierul unui artist braşovean. Numărul maxim de participanţi va fi de 10.

A treia grupă va începe activitatea pe 5 iulie până la sfârşitul lunii iulie, în fiecare zi de marţi şi joi a săptămânii, între orele 10:00 - 12:00. Printre activităţile la care aceştia pot participa se numără: "Copiii restauratori", "Mituri şi legende despre Braşov", "Vestimentaţia în sec. al XIX-lea", "Protejarea patrimoniului mobil şi imobil", lectură publică, jocuri logice interactive, desen, modelaj în lut.

A patra grupă de educaţie muzeală este adresată în special fetelor cu vârsta între 8 şi 16 ani şi se numeşte "Şcoala de cusături, broderie şi mâncare bună". La acest curs pot participa la cerere şi băieţi.
Copiii vor învata s[ coasă, croşeteze, brodeze, vor afla reţete şi secrete culinare pentru o mâncare sănătoasă. Numărul maxim de participanţi este de 20 elevi şi se va desfăşura în fiecare miercuri începând cu data de 18 iulie, timp de patru saptamâni.

A cincea grupă îşi va începe activitatea în luna august şi va fi o grupă dedicată desenului. Vor fi patru întâlniri sub îndrumarea unui artist braşovean. Elevii cu vârste între 6 şi 16 ani vor desena, picta, confecţiona măşti şi păpuşi pentru teatru; numărul maxim de participanţi va fi de 20 de elevi.Curs de dans contemporan Braşov
(23 iunie 2012 - 11 august 2012)
Centrul Cultural Reduta din Braşov este gazda unui curs de dans contemporan organizat în 8 şedinţe, de către coregrafa Bianca Oichea

Serbările Bistriţei Medievale
29 iunie 2012 - 1 iulie 2012
Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală şi Centrul Cultural Municipal "George Coşbuc" organizează şi în acest an, în perioada 29 iunie - 01 iulie, Serbările Bistriţei Medievale, aflate la cea de-a VI ediţie.

Sighişoara Film Fest

Sighişoara - (28 iunie 2012 - 1 iulie 2012)
Aflat la a patra ediţie, festivalul din cetatea medievală propune un alt maraton al peliculelor autohtone, cele mai premiate creaţii regizorale şi actoriceşti, lungmetraj, scurtmetraje şi documentare, plus întâlniri cu producători

Sibiu

Arta medievala transilvaneana
Palatul Brukenthal
Piata Mare

Arme si armuri
Muzeul de Istorie "Casa Altemberger"
Piata Mare

Iasi

Universul copilariei
Galeria de arta "Casa Cartii"
· 21 Iunie - 22 Iulie

Arta si traditie japoneza
Galeria de Arta Grand Hotel Traian
Piata Unirii 1
· 25 Mai - 2 Iulie


sus

Denunta
Onush

29.06.2012 9:26     citat 

Un fel de Calendarul parintilor care exista de multi ani pe acest site. trag cu ochiul

sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: