· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Unele cosmetice sunt interzise in sarcina

Autor: Onush
data publicarii: 21.12.05
In sarcina, sub presiunea schimbarilor hormonale, de cele mai multe ori se observa o imbunatatire a aspectului parului, a unghiilor si a tenului, iar cosurile din adolescenta dispar. Pielea de pe abdomen si sani are o capacitate de intindere si revenire aproape de forma initiala. De-a lungul sarcinii apar totusi unele modificari ale pielii, cunoscute sub numele de ,stigmate de sarcina, care provoaca o puternica ingrijorare viitoarelor mamici. Vor disparea oare de la sine? Pot fi prevenite sau tratate in timpul sarcinii fara risc pentru fat?
Vergeturile, stigmatele celor noua luni
Atat estrogenii, cat si progesteronul determina aceste schimbari.

Cele mai cunoscute sunt vergeturile, manifestate prin aparitia unor dungi neregulate vinetii care devin apoi alb-sidefii si sunt localizate pe zonele de maxima intindere, adica abdomen, coapse si sani. Vergeturile se datoreaza incapacitatii tesutului elastic din structura dermului de a se intinde si de aceea acesta se fragmenteaza. Este o modificare ireversibila a pielii, care poate fi limitata prin cateva masuri preventive, cum sunt controlul prin dieta al cresterii excesive in greutate, ungerea zonelor expuse cu creme emoliente si hidratante antivergeturi, care contin vitaminele C si E, precum si zinc si siliciu, precursori ai colagenului. Aceste creme impiedica uscarea cutanata asociata vergeturilor. Trebuie alese doar produse permise femeii gravide, deoarece cele obisnuite pot contine ingrediente interzise in sarcina. (.)

Petele dispar de la sine
Masca gravidica, adica patarea cafenie a tenului, este, de obicei, reversibila. Se recomanda folosirea pe ten a unor creme fotoprotectoare pentru a limita activitatea celulelor care sintetizeaza pigment. Totusi, femeia insarcinata va trebui sa stea la soare perioade scurte, pana in ora 10 sau dupa ora 16, neprotejata de creme de fotoprotectie. Aceasta deoarece pielea are nevoie de lumina pentru a se produce sinteza vitaminei D, necesara formarii oaselor viitorului bebelus. Cremele de fotoprotectie maresc rezistenta pielii la arsura si cresc tentatia de a exagera cu statul la soare, de aceea este bine ca in aceasta perioada expunerile sa nu fie mai lungi de 10 minute. (.)

Alunitele cresc in volum
Colorarea mameloanelor si liniei care uneste ombilicul cu zona pubiana si cresterea alunitelor sunt alte stigmate de sarcina, pe care nu avem cum sa le impiedicam. Uneori, dezvoltarea sarcinii este insotita de aparitia unor mancarimi extrem de suparatoare si de aparitia unor bubite si basicute pe piele. Pruritul de sarcina sau herpesul gestationes, cum se numesc medical aceste probleme, sunt de competenta dermatologului, care trebuie sa le trateze.

Ftalatii din oje si parfumuri produc malformatii
Gravida trebuie sa stie ca pe piata exista produse cosmetice care au in compozitie numeroase ingrediente ce pot influenta negativ dezvoltarea sarcinii. (.)Articolul intergral in adevarulonline.ro.

"Stiri: Stiri: Unele cosmetice sunt interzise in sarcina" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent