· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Un sfert dintre elevii bucuresteni îsi administreaza singuri medicamente

Autor: Onush
data publicarii: 16.02.07
Conform unui studiu comandat de Fundatia OZONE pe durata desfăsurării campaniei pentru liceeni, „Informatia înseamnă sănătate. Învată să te informezi!”, 36% dintre elevii din Bucuresti îsi administrează singuri medicamente atunci când sunt bolnavi. La sfaturile părintilor si prietenilor apelează 62% dintre elevii chestionati.
Programul Informatia înseamnă sănătate.

Învată să te informezi!” se adresează elevilor de liceu din întreaga tară. Primul modul-pilot s-a desfăsurat în 10 licee bucurestene, cuprinzând aproximativ 1.000 de elevi din clasele terminale. Pe durata campaniei acestia au participat la cursuri privind pericolele automedicatiei.
Majoritatea participantilor au declarat că citesc prospectul pentru a afla mai multe informatii despre modul de administrare (54%), despre reactiile adverse (33%) sau despre contraindicatii (31%). În privinta rolului ingredientelor active peste 60% dintre elevi au declarat că nu stiu care este acesta.
Atunci când se îmbolnăvesc 62% dintre elevi au declarat că merg la medic pentru a li se indica un tratament, în timp ce restul au afirmat că părintii sunt cei care le administrează medicamente.
Programul “Informatia înseamnă sănătate. Învată să te informezi!” subliniază importanta cunoasterii utilizării medicamentelor OTC si a citirii prospectului. De asemenea, programul oferă informatii de bază privind automedicatia si explică abordarea pe care orice persoană trebuie să o aibă atunci când decide să îsi autoadministreze medicamente. În urma cursurilor desfăsurate nivelul informational al elevilor a crescut cu peste 10%.Sursa:eHealthNews.

"Stiri: Stiri: Un sfert dintre elevii bucuresteni îsi administreaza singuri medicamente" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent