· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Un sistem informatic impotriva raspandirii unor boli cumplite

Autor: Onush
data publicarii: 07.02.07
Prin sistemul informatic realizat de compania Romsys, Romania se afla printre primele tari care implementeaza directivele UE privind standardele de calitate si securitate pentru colectarea, procesarea, stocarea si distributia sangelui uman si a componentelor sanguine.

In particular, el va conduce la diminuarea considerabila a riscurilor transmiterii unor boli grave cum ar fi hepatita C sau SIDA prin transfuzie sanguina - adesea considerata unul dintre principalele canale de raspandire a acestor flageluri - sistemul atingand acelasi nivel de siguranta ca in tarile Uniunii Europene.Romsys, lider pe piata integratorilor de solutii IT&C din Romania, a castigat la sfarsitul anului trecut licitatia pentru componenta 5 a proiectului Phare destinat intaririi capacitatii sistemului romanesc de transfuzie de sange. Componenta respectiva vizeaza dezvoltarea solutiei informatice necesare administrarii sistemului.


Bugetul destinat componentei 5 a proiectului este de 350.000 euro, dintre care 75% reprezinta contributia Phare, iar restul co-finantare de la Ministerul Sanatatii, beneficiarul final al proiectului fiind Institutul National de Hematologie Transfuzionala si centrele de transfuzie sangvina.In prima faza, solutia Romsys este implementata in trei centre de transfuzie ale Institutului (doua in Bucuresti si unul in Constanta), urmand a fi asimilata, pana la sfarsitul anului 2007, in alte centre de transfuzie sanguina teritoriale.
“Pentru noi, acest proiect este extrem de important in primul rand pentru diminuarea riscului transfuzional cat si pentru optimizarea acestei resurse atat de pretioase, sangele uman”, a spus D-na Dr. Florentina Vladareanu, directorul Institutului National de Hematologie Transfuzionala.
Acest proiect reprezinta un pas important in aplicarea Directivelor UE privitoare la calitatea si siguranta sangelui uman, a componentelor acestuia, respectiv a securitatii donarilor si transfuziilor de sange.Stire integrala pe hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Un sistem informatic impotriva raspandirii unor boli cumplite" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent