· articole
· intamplari

pampers: pampers: Un somn de noapte de calitate pentru micutul tau

10 sfaturi de urmat


1.

Micuțul trebuie să primeasca imediat porția de lapte atunci când se trezește noaptea de foame
2. Asigură-te că bebelușul tău are un scutec curat și uscat atunci când îl duci la culcare. Optează pentru noile scutece Pampers New Baby și Pampers Active Baby. Acestea conțin un strat extra absorbant pentru somn, care absoarbe umezeala mult mai rapid, pentru ca cei mici să poată avea parte de un somn liniștit de până la 12 ore. Gama Pampers Active Baby este disponibilă pentru toate mărimile: Pampers New Baby (1-2) și Pampers Active Baby (3-6).

Pampers Active Baby reprezintă cea mai bună soluție de protecție a pielii bebelușului pe perioada nopții, păstrând pielea sănătoasă și uscată timp de 12 ore și asigurând tot confortul unui somn de calitate.

Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă, expert Pampers, explică: „Tulburarea somnului celui mic, datorită întreruperilor dese, poate dăuna atât dezvoltării ulterioare a bebelușului, cât și armoniei familiale. Momentele în care cel mic urinează sunt vulnerabile pentru că trezirea este aproape inevitabilă. Însă cu Pampers Active Baby, disconfortul nu este resimțit de bebeluș, pentru că absorbția se realizează imediat, iar pielea rămâne uscată și curată, timp îndelungat”.
Pe lângă stratul extra absorbant destinat perioadei de somn, Pampers Active Baby vine și cu:
∙ benzi laterale elastice care se întind sau contractă în funcție de mișcările bebelușului, pentru o fixare fermă și, totodată, flexibilă;
∙ material moale ca bumbacul care permite pielii să respire;
∙ potrivire anatomică, asigurând o protecție imbatabilă împotriva frecării;
∙ loțiune protectoare din aloe vera.

3. Așează micuțul pe spate atunci când îl culci, cu picioarele în partea de jos a patului. Este foarte important să se simta confortabil. Ai grijă și la temperatura camerei, el nu se va simți bine dacă temperatura este prea ridicată sau prea scăzută.

4. Nu-l lăsa pe cel mic să se supra-obosească, îi va fi astfel dificil să se liniștească și să adoarmă. Atunci când începe să arate semne de oboseală (se freacă la ochi, se trage de urechi), nu mai aștepta și du-l la culcare în pătuțul lui!

5. Nu-l lua din pătuț imediat, în cazul în care plânge sau refuză culcarea. Multor micuți le trebuie circa 10 minute pentru a se linisti. Este foarte important să nu renunțați, aceasta este o etapă din procesul de culcare, ce trebuie respectată în fiecare seară, pentru a deveni un obicei pentru cel mic.

6. Asigură-te că cel mic doarme bine atât noaptea, cât și ziua. Dacă el nu doarme bine ziua, somnul de noapte nu va fi nici el unul de calitate.

7. În cazul bebelușilor, ai grijă ca între mese să existe și reprize de somn. Fă în așa fel încât micuțul tău să nu stea prea mult timp treaz între mese. Pentru un bebeluș până în 3 luni, o oră și jumătate este suficientă. Începând cu vârsta de 4 luni, cei mici pot sta treji mai mult de o oră și jumătate, dar încearcă să creezi un program de somn pentru perioada zilei și pentru noapte.

8. Fă-ți timp doar pentru tine și bebe înainte de a-l culca seara: îmbrățișări, joacă, uitat pe cărticele. Chiar și copiilor foarte mici le va face plăcere să asculte vocea mamei și să privească pagini cu desene în culori vesele.

9. Apelează la o jucărie muzicală pentru momentul culcării micuțului. Dar atentie, este recomandată una simplă, care să nu mai îndeplinească și alte funcții, pentru a nu-i distrage colipașului atentia! Poți da drumul jucăriei și apoi ieși din cameră. Este indicată așezarea jucăriei aproape de pat, dar niciodata în pătuțul celui mic!

10. Încearcă să păstrezi pe cât posibil liniște atunci când cel mic se pregătește de nani.Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea “Întreabă experții“ : aici
Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.
.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent