· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Unul din zece copii este violentat şi terorizat în incinta şcolii

Autor: Onush
data publicarii: 06.04.06
Consiliul Europei lansează astăzi, la Monaco, programul Building Europe for and with children, program menit, pe de-o parte, să contribuie la promovarea drepturilor copiilor şi, pe de altă parte, să combată diversele forme de violenţă împotriva copiilor prin implementarea unor politici de prevenţie, prin schimbarea mentalităţii, prin conştientizarea fenomenului şi prin crearea de instrumente de luptă caracteristice fiecărui tip de violenţă în parte.

Neglijenţa şi abuzurile fac să moară 3.500 de copii anual
În exclusivitate pentru ziarul Adevărul, secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Maud de Boer Buquicchio, a punctat raţiunile care au stat la baza acestei ample campanii, pe care o va desfăşura Consiliul Europei în următorii trei ani de zile: Numai în cursul acestei săptămâni, cel puţin trei copii vor fi ucişi în mod violent de către părinţii ori tutorii lor, în oricare dintre ţările bogate ale Europei. Aceşti copii - victimele unei violenţe mult prea uşor acceptate - vor ţine prima pagină a ziarelor pentru câteva zile, apoi vor dispărea cu totul, devenind simple statistici într-o lume plină de statistici înfiorătoare.

Aceste crime nu reprezintă însă decât vârful aisbergului. Sub apă sunt lucruri cu mult mai grave: reprezentanţii Centrului Innocenti al UNICEF, care adună toate aceste cifre, consideră că în următoarele douăsprezece luni aproximativ 3.500 de copii cu vârste de până în 15 ani îşi vor pierde viaţa în cele mai bogate ţări ale lumii, ca urmare a neglijenţei şi abuzurilor. Tot ei mai spun că, pe parcursul unui an, un milion de copii sunt traficaţi şi că unul din zece copii este violentat şi terorizat în incinta şcolii. Acestea sunt motivele pentru care Consiliul Europei - cel care şi-a propus să păzească drepturile omului în Europa - lansează o campanie menită să stopeze violenţa şi să le redea copiilor drepturile. [.].

.

Articol integral in adevarulonline.

"Stiri: Stiri: Unul din zece copii este violentat şi terorizat în incinta şcolii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent