· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Vaccinul pentru cancerul de col uterin, in atentia Comisiei Europene

Autor: Onush
data publicarii: 06.03.09
Comitetul pentru medicamente de uz uman al Agentiei Europene a Medicamentului a trimis Comisiei Europene un raport privind cazul a doua fete din Spania vaccinate cu Gardasil impotriva cancerului de col uterin, care dupa imunizare au avut convulsii repetate, prelungite si pierderea cunostintei, informeaza Mediafax.

Pe baza datelor actuale, Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al EMEA a concluzionat ca este putin probabil ca aceste cazuri sa fie legate de vaccinarea cu Gardasil si ca beneficiile medicamentului continua sa depaseasca riscurile. In acest context, CHMP recomanda continuarea vaccinarii cu Gardasil in conformitate cu programele nationale de vaccinare din statele membre.

Ambele fete au fost vaccinate cu aceeasi serie de Gardasil, simptomele aparand la scurt timp dupa vaccinare.

In prezent, starea acestora s-a imbunatatit.

In 9 februarie, ca urmare a celor doua cazuri si ca masura de precautie, autoritatea de sanatate publica din Spania a dispus incetarea vaccinarii cu seria de Gardasil implicata. La scurt timp, si autoritatile din Italia au oprit vaccinarea cu aceasta serie. O zi mai tarziu, distributia intregii serii de Gardasil a fost oprita.Articol integral: Hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Vaccinul pentru cancerul de col uterin, in atentia Comisiei Europene " | cont nou | 2 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
28.03.09 00:28: udnas
n-ar fi pentru prima oară când multinaţionalele caută nu atât sănătatea noastră cât mai degrabă asigurarea de vânzare a produselor lor În viitor.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

11.04.09 04:56: gloriamix
Si in USA au fost cazuri de reactii adverse/efecte secundare la acest vaccin, insa autoritatile americane nu au luat in considerare acest lucru, ba dimpotriva au impus vaccinarea fetelor de la varsta de 14 ani, cred. Ironia este ca vaccinul este obligatoriu doar pentru imigranti, persoane feminine, care au implinit varsta de 14 ani. Vaccinul este optional pentru fetele cetateni americani. Concluzia........??? intrebare retorica:)...
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 3
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent