· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Una, alta >Probleme psihologice > Va rog, un sfat!
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor Va rog, un sfat!     
Dyaa17

05.01.2012 11:47   Va rog, un sfat!  citat 

Va rog mult, sa-mi dati un sfat pentru baietelul meu de 6 ani!
Pana la varsta de 4 ani a vorbit corect fara nici un fel de probleme, de aproape 2 ani copilul are o dislalie usoara, sesizata de noi cei din familie dar si de doamna de la gradinita . L-am dus la logoped, sedintele sunt bune, se observa efectul benefic, dar copilul are o stare emotiva permanenta, care nu a mai avut-o pana acum, se intimideaza din orice, mai ales cand e cu lume straina si atunci incepe gangaveala.Nu a fost asa de la inceput, dislalia a aparut pe la 4 ani si ceva.
Mai nou am observat ca aseaza cifrele toate de la 0 la 9 dintr-un joc, intoarse invers cu fata in jos, parca le-ar vedea in oglinda (deci pe dos).Nu pare a fi stangaci!
I-am explicat cum e corect de nenumarate ori dar repeta greseala mereu. Va rog sa ma indrumati spre ce specialist sa ma indrept cu el!
Va multumesc!


sus

Denunta
ralu-mada
Copii
D
S
E

06.01.2012 5:03     citat 

Se orienteaza bine temporo-spatial, cunoaste culorile, cifrele, masinile, are elemente de schema corporala ?
Am tendinta sa inclin spre un raspuns afirmativ, avand in vedere faptul ca sedintele de logopedie se desfasoara bine...bine in ce sens? i s-a ameliorat ritmul vorbirii ? cat de dese sunt aceste sedinte ?

a intervenit o schimbare importanta in viata cotidiana (care ar putea coincide cu momentul in care s-a infiripat aceasta tulburare de comportament )?


sus

Denunta
Dyaa17

06.01.2012 7:18     citat 

Da , se orienteaza foarte bine, cunoaste si stie de toate pentru varsta lui,este un copil normal ,sedintele la logoped sunt utile, il ajuta sa depaseasca starea aceasta emotiva, sedintele au fost de ordinul zecilor la inceput, acum sunt mai rare,doar ca toata situatia a intervenit cand am dat copilul la o gradinita unde d.na educatoare tipa la toti copiii, este in varsta si nu mai are rabdare cu ei. Aplica tuturor copiilor niste masuri de pedeapsa cu care eu nu sunt de acord, dar ma rog mai are putin si merge la scoala la toamna si scapa de aceasta doamna!

sus

Denunta
ralu-mada
Copii
D
S
E

06.01.2012 11:11     citat 

Inteleg...asa cum banuiam.

Parerea mea (recunosc ca nu practic psihologia, dar am ceva notiuni) este ca baietelul tau a dezvoltat o hipersensibilitate la un moment dat, dintr-un comportament total inadecvat (cel al educatoarei).

Pentru un diagnostic final si pentru linistea ta, poti consulta un psiholog, care il va supune la teste lingvistice, cognitive, matematice, social-emotionale samd...in sensul evaluarii.

Personal, iti recomand rabdare si foarte multa comunicare cu el atunci cand se manifesta astfel (intreaba-l de ce, la ce se gandeste cand reactioneaza astfel, ce simte, ce i-a provocat reactia) pentru a-l ajuta sa inteleaga ce simte. Indruma-l, dar fara a-i impune, spre noi moduri de a reactiona in situatii care i se par stresante...ajuta-l sa capete incredere in el ca individ (sunt si jocuri educative in acest sens)...inscrie-l la activitati sportive, la dansuri, sau alte activitati cu un numar restrans de copii... Incurajeaza-i vocabularul, formati impreuna fraze si descoperiti noi cuvinte...Si nu in ultimul rand, poarta o discutie cu educatoarea (asta daca nu vrei sa schimbi clasa sau scoala) si explica-i in mare problema. Din pacate astfel de cazuri de violenta psihica-emotionala produc in unele cazuri traume ireversibile care duc la dezechilibrul adultului de mai tarziu ...trist...foarte..

Succes, rabdare, perseverare si tine-ne la curent cu evolutia lui zambet


sus

Denunta
Dyaa17

07.01.2012 10:30     citat 

Multumesc mult pentru raspuns!

sus

Denunta
Lucion

13.01.2012 4:25     citat 

Sint de acord cu ce a spus ralu-mada; o frica mare pare a fi cauza.

Cineva spune ca este usor de lucrat cu copiii daca se indentifica clar problema (reminteste'ti cind s'a'ntimplat) si mai apoi i se arata (gaseste o metoda) ca pericolul a trecut.

Daca poti nu'l mai trimite la gradinita.

Citisem undeva patania unei femei careia copilul i s'a speriat de unul costumat in leu; cred ca era halauin. A vorbit cu omul, ce initial a refuzat, sa se imbrace din nou in leu si sa'i arate copilului ca'i un om si nimic mai mult. A functionat.


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: