· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Varsta a treia nu trebuie sa fie o varsta a suferintei fizice si moraleSunt situatii in care viata te aduce in imposibilitatea de a avea grija de rudele tale de varsta a treia.

Este dureros sa stii ca un bunic, parinte sau ruda apropiata nu poate sa beneficieze de ingrijirea de care are nevoie, iar cea mai buna solutie este cautarea unui azil de batrani .

Aceasta denumire, de azil de batrani, si-a capatat intr-un fel, la noi in tara, o conotatie negativa prin numeroasele exemple negative in care acestea sunt mai mult un ultim refugiu de subzistenta a celor ramasi fara nici o alta sansa de a trai in casa lor. Dar sensul adevarat al unui azil de batrani este acela de oferi o ingrijire specifica varstei, de integrare sau reintegrare in societate. Acest lucru se realizeaza prin convietuirea alaturi de persoane de aceeasi etate si mai ales prin oferirea unei perspective pozitive a vietii chiar cand conditia fizica nu este mereu foarte buna.

A alege un azil de batrani pentru o ruda apropiata se poate dovedi o decizie mult mai buna, de multe ori, decat a avea grija de acestia in propria casa, mai ales pentru persoane care au dificultati in a se deplasa ramanand astfel izolate. Prin personal specializat, in astfel de locuri se ofera o ingrijire potrivita varstei plecand de la suport medical de specialitate, alimentatie potrivita, asistenta permanenta si pana la activitatii de grup pentru persoane de varsta a treia. Intr-un astfel de centru, dotat la standarde potrivite, gasesti mobilier modern, bucatarie moderna cu sala de mese, mijloace de comunicare cu familia prin internet sau telefon, camere de supraveghere non-stop, alimentatie atent supravegheata de un nutritionist si cadre medicale, facilitati pentru masaj terapeutic sau kinetoterapie, facilitati de organizare a zilelor onomastice si multe alte facilitati care sa ofere o viata in siguranta si la standarde normale.

Din fericire, in ultimul timp au aparut mai multe camine pentru batrani si la noi in tara care ofera conditii potrivite ingrijirii batranilor cum ar fi de exemplu Asociatia Crestina Sf. Nicolae si Sf. Alexandru din Bucuresti, un camin de batrani particular ce ofera servicii complete pentru ingrijire. Vezi oferta de pret si serviciile incluse pentru a intelege mai bine ce inseamna un pachet complet de servicii menite sa le faca viata nu doar mai usoara, ci frumoasa si plina de speranta celor in varsta. Pentru ca varsta a treia nu trebuie sa fie o varsta a suferintei fizice si morale. Un azil de batrani care ofera astfel de conditii reface sanatatea si prelungeste in mod real viata rezidentilor sai.

Powered by SEO monitor.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent