· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Verde la reclama numai pentru Mos Craciun

Autor: Onush
data publicarii: 22.02.07
Noul cod pentru publicitate la alimentele pentru cei mici interzice folosirea celebritatilor, a medicilor si a personajelor din desene animate

Eroii din desene animate, medicii si celebritatile precum Claudia Schiffer nu vor mai aparea in reclamele la alimentele pentru copii, a stabilit, ieri, Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Restrictia va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008. Totusi, copiii isi vor putea vedea personajele favorite din basme numai in reclamele la produsele naturale precum ouale, carnea, cerealele sau laptele. Membrii CNA au mai hotarat ca, de la 15 septembrie 2007, alimentele destinate copiilor de pana la 16 ani sa nu mai fie asociate cu jucarii sau abtibilduri.Toate aceste prevederi fac parte din noul cod de reglementare in audiovizual pentru publicitatea la alimentele destinate copiilor.

Claudia Schiffer, scoasa de pe ecran
Presedintele CNA, Ralu Filip, a spus ieri ca top-modelul Claudia Schiffer, care face reclama la un sortiment de ciocolata, va fi interzisa in Romania. In schimb poate fi folosit Mos Craciun, care nu se incadreaza la prevederile codului, deoarece este un personaj ireal.

Publicitatea pentru sucuri si bauturi racoritoare care sunt ilustrate cu fructe va include, obligatoriu, procentele in care sunt prezente acestea.Sursa:hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Verde la reclama numai pentru Mos Craciun" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent