· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Veste buna pentru liceeni: O parte din examenele de BAC se pot echivala

Metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat 2015 prevede că liceeni care au obţinut premii la concursurile şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei, îşi pot echivala proba scrisă la disciplina la care au câştigat premiul.

Citeşte şi
html">Schimbări MAJORE pentru elevii care dau anul viitor BACALAUREATUL. Vezi CALENDARUL şi PROGRAMA

Elevii care au obţinut, în una din clasele a IX-a sau a XII-a, premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către Ministerul Educaţiei au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obţinut premiul. Echivalarea se face cu nota 10.

Echivalarea probelor se face de către directorul unităţii respective, în urma solicitării scrise a candidatului şi a prezentării dovezilor privind obţinerea premiului la concursul/ olimpiada interna ţională. Documentele se depun, în momentul înscrierii, la secretariatul unităţii de învăţământ.

Citeşte şi Calendarul examenului de BACALAUREAT 2015

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul oficial lista OLIMPIADELOR ȘI CONCURSURILOR INTERNAȚIONALE recunoscute de minister, pentru care se poate echivala proba scrisă de la examenul naţional de bacalaureat. În total, sunt 26 de concursuri, dintre care 9 la limbă și comunicare, 11 la matematică și științe, 2 la om și societate și 4 la tehnologii.

Vezi lista olimpiadelor care pot echivala examenele de BAC pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent