· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Violenta in limbaj si scuipatul sunt invatate de la parinti si profesori

Unitatile de invatamant preuniversitar se confrunta cu un nou fenomen de violenta, in ascensiune si practic de nestapanit, si anume violenta de limbaj. Cadrele didactice recunosc ca nu prea au mijloace legale de stoparea acestei situatii.

Desi, la nivelul tarii, cazurile de violenta grava din spatiile de invatamant, in scoli si licee, au scazut, potrivit Directiei Management Invatamant Preuniversitar, in mod semnificativ, profesorii sunt supusi la o noua incercare. Fenomenul de violenta verbala, atat la elevi, cat si la parinti, a ajuns unul de masa.„Acest tip de violenta a ajuns sa ne ingrijoreze. Injuraturile, strigatele cu nuanta rasista, scuipatul, obscenitatile sunt doar cateva dintre situatiile ce se pot intalni, in fiecare zi si la fiecare recreatie, pe holurile si in curtea unitatilor de invatamant.

Mai mult, de asemenea limbaj violent se folosesc si parintii atunci cand isi arata nemultumirea fata de scoala sau fata de un cadru didactic. In aceasta situatie, singura solutie de stopare a fenomenului ramane dirigintele, corpul profesoral din unitate, care trebuie sa se implice mai mult, sa ia atitudine si sa nu accepte nici un gest de asemenea natura“, ne-a declarat Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al municipiului Bucuresti.

Si parintii recunosc, in egala masura, ca profesorii nu prea au la indemana mijloace legale de combatere, deoarece risca sa incalce drepturile copilului. „Scoala a ajuns sa fie o institutie de instruire, si nu una de educatie.

Prin urmare, constatam mari deficiente de educatie, in conditiile in care acest tip de violenta a crescut mai ales in randul adultilor. Foarte multi profesori au un limbaj agresiv si, apoi, mass-media promoveaza, prin emisiuni si filme, acelasi tip de comunicare. In aceasta situatie, copilului nu-i ramane altceva decat sa imite pentru a iesi in evidenta.

Profesorii nu au metode de constrangere, cu exmatricularea nu faci nimic, deoarece il pierzi definitiv pe copil, singura solutie ramane relationarea cu familia si impunerea obligativitatii ca elevul sa frecventeze cabinetele psiho-pedagogice“, ne-a declarat Mihaela Gunea, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti.

Scaderea notei la purtare, apa de ploaie
Singura masura legala de constrangere a elevului, in sensul de atentionare, este scaderea notei la purtare. Potrivit regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, notele de la purtare pot fi scazute la decizia dirigintelui si a profesorilor care predau la clasa respectiva.Sursa:newsreport.ro din Gandul.

"Stiri: Stiri: Violenta in limbaj si scuipatul sunt invatate de la parinti si profesori" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent