· articole
· intamplari

pampers: pampers: Vocea mamei – capacitati linistitoare si vindecatoare pentru cel mic

Vocea părinţilor este familiară bebeluşilor încă din perioada intrauterină, aşa că este de la sine înţeles efectul liniştitor al vocii acestora, mai ales a mamei asupra copilului.

Atunci când mama vorbeşte copilului pe un ton coborât, liniştitor sau îi cântă încetişor, acesta poate adormi încet încet dacă “povestitul” are loc înainte de orele de somn, sau efect de focusare a atenţiei copilului spre figura mamei (la bebeluşi) sau spre ceea ce spune ea, la copiii mai mărişori şi distragerea lor de la sursele eventuale de nelinişte (durere, frică, refuzul de a face anumite activităţi).

Pentru că știe cât de important este somnul în dezvoltarea celor mici, Pampers a creat noul Pampers Active Baby, care oferă până la 12 ore de protecție împotriva umezelii, pe timpul nopții.

Noile scutece Pampers Active Baby absorb o cantitate mai mare de lichid, preiau umezeala mai repede, oferind bebelușului un somn liniștit și cu adevărat odihnitor. Datorită capacității mari de absorbție, noul strat al Pampers Active Baby se reactivează rapid, putând să absoarbă o nouă cantitate de lichid, chiar după câteva ore de la prima folosire. Pe lângă stratul extra absorbant destinat perioadei de somn, Pampers Active Baby vine și cu:

• benzi laterale elastice care se întind sau contractă în funcție de mișcările bebelușului, pentru o fixare fermă și, totodată, flexibilă;
• material moale ca bumbacul care permite pielii să respire;• potrivire anatomică, asigurând o protecție imbatabilă împotriva frecării;
• loțiune protectoare din aloe vera.

Un copil căruia mama i-a vorbit încă din perioada când el era încă în burtică este un copil mai liniştit şi mai receptiv în interacţiunea cu aceasta, bebeluşii recunoscând încă de la naştere vocea mămicii şi reacţionând la ea. Copilul sesizează nu numai tonul, ci şi inflexiunile vocii care transmit acestuia emoţiile mamei – şi nu ne va surprinde faptul că o mamă anxioasă sau depresivă poate transmite copilului ei sentimentul de îngrijorare sau teamă, frică, tristeţe, acesta plângând în prezenţa ei.

Se consideră că vocea mămicii este importantă nu numai în dezvoltarea copilului în perioada de creştere intrauterină, ci și după naștere. Vocea mamei induce linişte şi calm atunci când cel mic se simte rău sau este agitat și îi oferă un sentiment de siguranță și protecţie, diminuând stresul la care este expus copilul la un moment dat.

Nu numai în perioadele stresante sau când are un disconfort fizic vocea mamei vorbind blând, calm, uşor monoton induce stare de bine copilului, ci şi când acesta este foarte agitat şi plânge (din diverse motive), chiar dacă mama se afla la distanţă mare de copil (în altă localitate, de exemplu).

Există studii care arată că la auzirea vocii (calme, liniştite) a mamei, în organismul copilului scade nivelul de cortizol până la nivele normale (hormonul de stres) şi creşte nivelul oxitocinei (hormonul care induce stare de bine, relaxare, “love hormone”), vocea mamei având aceste efecte asupra copilului chiar şi când acesta se află în stare de comă şi face ca cel mic să fie recuperat mult mai bine din această stare, dar şi recuperare mai rapidă în cazul în care copilul este bolnăvior, astfel că putem să subliniem nu numai valoarea de inducere a liniştii, ci şi cea vindecătoare a vocii mamei pentru copilul ei.


Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea “Întreabă experții“ : aici
Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.
.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent