· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Vrem respect pe Internet! – noua tema Europeana privind utilizarea Internetului

Autor: MiraSI
data publicarii: 22.10.12
Tema lansata in acest an de catre CE prin intermediul Organizatiei Insafe avand ca sop siguranta copiilor si tinerilor in mediul online, atinge un punct sensibil: respectul in relatiile pe internet. Campania Europeana a fost lansata sub sloganul „Connect with respect!” si este implementata in Romania de Consortiul Sigur.Info ca membru Insafe, sub titlul „Vrem respect pe Internet!”.

Cu aceasta ocazie Sigur.

Info lanseaza un concurs national organizat cu suportul celor mai importante companii si institutii din domeniul telecom si IT din RO.
Orice utilizator de Internet s-a izbit cel putin o data de impolitetea si lipsa de respect din mediul online concretizate in comentarii injurioase la sfarsit de articol sau pe diverse forumuri, comentarii care pot fi deranjante atat pentru adulti cat si pentru copii si tineri.
Tot in aceeasi categorie, discutiile violente pe platformele de chat si diverse forme de cyberbullying se regasesc peste tot in mediul online iar casutele de mail ne sunt bombardate zilnic cu cantitati imense de mesaje nesolicitate.

Ca raspuns la aceasta situatie, Organizatia Insafe, propune pentru Ziua Sigurantei pe Internet 2013 abordarea acestui subiect la nivel European. In Romania, Consortiul Sigur.Info, format din Organizatia Salvati Copiii Romania, Positive Media si Centrul Focus pentru copii disparuti si exploatati sexual, lanseaza pe data de 15 Octombrie 2012 concursul national cu tema „Vrem respect pe Internet!”.
In cadrul acestui concurs se vor acorda premii consistente atat copiilor si adolescentilor ce vor participa prin proiecte cat si castigatorilor categoriilor Scoala Anului, Profesorul Anului si Voluntarul Anului pe baza activitatii acestora din ultimul an in domeniul sigurantei online.

Concursul de proiecte este adresat copiilor si adolescentilor cu varste intre 6 si 18 ani, care vor participa in echipe formate din maxim 3 membri, coordonate de un adult. Sub indrumarea acestuia, copiii pot inscrie in concurs proiecte multimedia prin care sa descrie implementarea si promovarea in mediul online a unui concept mai putin cunoscut in Romania:
neticheta.Concursul de activitati este adresat profesorilor, scolilor si voluntarilor care sunt activi in domeniul sigurantei pe Internet.
Acestia vor participa cu materiale care sa dovedeasca faptul ca au organizat / participat la diverse activitati de siguranta online in cursul acestui an.
Conceptul de neticheta reprezinta un set de reguli privind comportamentul si interactiunea in mediul online. Conform principiilor acestui concept participantii la viata online trebuie sa renunte la comportamentul agresiv si defaimator, la adresarea de injurii, cyberbulying sau orice alte actiuni care pot provoca neplaceri celorlalti utilizatori din mediul online.

Premiile vor fi acordate in cadrul Galei Sigurantei pe Internet organizata de Salvati Copiii Romania, pe data de 5 februarie 2013, la Bucuresti.
Premiile vor fi acordate de catre sponsorii evenimentului, companii si institutii importante din Romania care se implica activ in crearea unui mediu online mai sigur pentru copii: Microsoft, Orange, UPC, Vodafone, Cosmote, ECDL Romania, Kaspersky, Euroaptitudini, Bitdefender.

Pentru mai multe detalii cu privire la concurs si la modul de desfasurare al acestuia puteti accesa pagina oficiala: www.sid2013.sigur.info.

Tot pe aceeasi tema, Consortiul Sigur.Info va lansa la sfarsitul lunii Octombrie campania online ResPLS! (Respect Please!) prin care doreste sa implice cat mai multi actori din media online (bloggeri, ziare online, portaluri, site-uri, utilizatori de social media) in promovarea mesajului „Vrem respect pe Internet!”. Evolutia campaniei si implicarea utilizatorilor poate fi urmarita pe pagina www.facebook.com/Siguranta.pe.Internet.

"Stiri: Stiri: Vrem respect pe Internet! – noua tema Europeana privind utilizarea Internetului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de MiraSI

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent