· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Zambetul copiilor actioneza neurologic asupra mamelor



Zambetul unui nou nascut nu atinge doar inima mamei. Un studiu american a demonstrat ca acesta actioneza precum un drog: este un fel de excitant natural, capabil sa atinga centrii recompensei din creierul mamei.

Descoperirea ar putea ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine legatura speciala care se stabileste intre mama si copil si sa vada de ce, uneori, lucrurile nu merg bine.

Relatia mama-copil e critica in dezvoltarea copilului, dar, din motive necunoscute, uneori aceasta reltie nu se dezvolta normal a declarat Lane Strathearn de la Texas Children’s Hospital.

In acest cazuri copilul nu mai este in siguranta, risca sa fie abandonat sau abuzat.

Studiul, publicat in revista Pediatrics a fost realizat cu ajutorul a 28 de mame carora le-au fost aratate fotografii ale propriilor copii, dar si ale unor copii straini in ipostaze diferite, in timp ce erau supuse unei rezonante magnetice functionale.

Acest sistem permite individualizarea zonelor din creier mai solicitate si irigate de sange. Cel mai mare efect asupra creierului l-au avut fotografiile care ii infatisau pe proprii copii ai fiecareia zambind, cand s-au activat zonele asociate mecanismului producerii dopaminei, hormonul starii de bine si care au actionat ca un excitant natural pentru mame.



Sursa : newsreport.ro.





"Stiri: Stiri: Zambetul copiilor actioneza neurologic asupra mamelor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent