· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Zaresc un print calare.....


Pentru printii si printesele domniilor voastre-aveti rabdare sa cititi!
Trebuie sa fie un grup mare. E un joc de imaginatie si de creat rime. Echipele sunt interactive si trebuie sa creeze raspunsuri.
1) alegerea printilor si a printeselor: un copil sta in mijloc cu ochii inchisi, cu mana intinsa. Peste mana lui isi pun mainile toti ceilalti jucatori. El va alege unul cate unul print-ptintesa, fara sa-i vada, dandu-le mainile jos de pe mana lui. El are prinilegiul de a alege printul.
2) se formeaza doua grupuri unul al printilor si unul al printeselor. Grupul printilor/printeselor se tine de mana si sta fata in fata la o distanta de cativa metri (ca la jocul "Tara tara vrem ostasi").Printul sta in spatele randului printilor .
3)jocul il incep printesele:
--- printesele fac pasi inainte si inapoi tinandu-se de mana si cantand:"Zaresc un print calare, calare, calare/ Zaresc un print calare I-HAI-HO"
---printii: "El cauta sa se-nsoare, insoare, insoare/El cauta sa se-nsoare I-HAI-HO"
--printesele: "Si pe cine o doreste, o doreste, o doreste/Si pe cine o doreste I-HAI-HO"
Printii (petitorii) il intreaba pe printul din spatele lor pe cine doreste de printesa dintre fetitele din randul din fata, apoi canta :"Pe domnisoara _X_ " Printesa aleasa trece in spatele randului printeselor
--printesele:"ce cadou ii daruieste, daruieste, daruieste/ Ce cadou ii daruieste I-HAI-HO"
--printul alege un cadou pe care sa il ofere (papusa, inel, flori,masinute,dulciuri...ce-si imagineaza el ca ii place fetei) Printii canta de ex "Un catel negru de plus, negru de plus, negru de plus frumusel si jucaus, jucaus, jucaus"- lasati-i sa creeze rime!
printesele :"domnisoara nu primeste, nu primeste, nu primeste....../......"
Incercarea se repete pana printesa alege un cadou.
--printii:"printul ar vrea s-o vada,s-o vada, s-o vada/......"
--printesele:"Nu putem ca-i inchisa in casa, inchisa in casa...."
--printii:"dati-i drumul pe sub usa......"
--printesele:"nu putem ca e prea grasa....."
si tot asa trebuie sa refuze si sa gaseasca posibilitatea de scapare.
Dupa ce fiecare print si-a gasit printesa (sau daca vi se pare prea lung jocul, le poate alege dupa prima runda) se aseaza perechi (ca la dansul Brasoveanca) si trec cate 2 cate 2 din spate in fata ca pe sub un pod cu flori, facand aceasta operatiune de mai multe ori.

publicat la 19.11.2008 (15256 citiri)