· articole
· intamplari

Ziua Mondiala a Laptelui in scoliTetra Pak îşi extinde susţinerea oferită programelor nutriţionale în şcoli, printr-o serie de activităţi destinate atât experţilor şi specialiştilor din educaţie şi sănătate, cât şi părinţilor şi copiilor.
Astfel, pe 30 septembrie 2009, pentru a marca sărbătorirea şi în ţara noastră a Zilei Mondiale a Laptelui în Şcoli, Tetra Pak sub egida FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură) organizează o conferinţă naţională ce are drept scop promovarea laptelui în alimentaţia copiilor şi sprijinirea programelor nutriţionale desfăşurate în şcoli. România se aliniază astfel celor peste 40 de ţări din întreaga lume care susţin importanţa educării populaţiei şcolare în privinţa unei alimentaţii echilibrate şi sănătoase.

Tetra Pak protejează ce e bun! reprezintă nu numai motto-ul companiei ci şi o aspiraţie reflectată în fiecare aspect al activităţii Tetra Pak.

De altfel, compania, prin departamentul său internaţional Food for Developement (FfDO), este un susţinător al programelor de nutriţie în şcoli peste tot în lume iar această conferinţă face parte din seria de inţitiative derulate de Tetra Pak la nivel global” precizează Irene Gedeon, Communication and Environment Director, Tetra Pak South Eastern Europe.

În cadrul conferinţei sunt prezenţi specialişti din cadrul FAO, Food for Development Tetra Pak (FfDO), Fundaţiei pentru o Alimentaţie Sănătoasă (FPAS), Asociaţiei pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR), Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) şi Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi (FNAP-IP) iar tematica abordată cuprinde subiecte variate ce includ atât informaţii nutriţionale, cât şi exemple de programe implementate în alte ţări.

Tot pe 30 septembrie, Tetra Pak lansează concursul de desene pe tema bunătăţii laptelui „Cine astăzi desenează, mâine sprinten pedalează”, adresat elevilor din clasele I – VIII, pentru a-i atrage către un consum adecvat nevoilor lor de creştere. Iar pentru că necesarul zilnic este de 500ml, elevii mai multor şcoli vor primi porţie dublă de lapte.

Extinderea susţinerii oferite programelor nutritionale în şcoli de către Tetra Pak, vine ca raspuns la rezultatele unui studiu de cercetare, iniţiat de companie, cu privire la obiceiurile de consum în rândul şcolarilor, beneficiari ai programului guvernamental „Laptele şi cornul”. Conform acestui studiu, laptele oferit elevilor prin programul nutriţional este consumat la şcoală de 62% dintre elevi, 30,5% alternează consumul în şcoală cu cel de acasă în timp ce numai 5,9% preferă să-l ducă acasă. Studiul a fost desfăşurat de institutul de cercetare IMAS, în luna aprilie 2009, pe un eşantion de 207 şcoli, atât din mediul urban cât şi din mediul rural.

„Programele de tipul „Laptele şi cornul” îşi dovedesc utilitatea, dincolo de divergenţele de opinii iscate de-a lungul timpului. Concluziile studiului dovedesc faptul că majoritatea copiilor consumă laptele oferit în timpul pauzei, la şcoală. Acest lucru nu poate decât să confirme necesitatea de a continua astfel de programe. Obiectivul fundamental al programelor nutriţionale trebuie să fie viitorul copiilor, laptele fiind esenţial pentru formarea sistemului osos la vârsta copilăriei şi adolescenţei” conchide Cătălina Siriteanu, Marketing & Product Management Director, Tetra Pak South Eastern Europe.

DESPRE TETRA PAK

Tetra Pak este lider mondial în domeniul echipamentelor de prelucrare şi ambalare a produselor alimentare. Lucrând îndeaproape cu clienţii şi furnizorii noştri, am dezvoltat soluţii inovative, sigure şi ecologice, pentru a servi nevoile a milioane de oameni de pretutindeni. Cu peste 20000 de angajati şi reprezentanţe în peste 150 de ţări credem în asumarea cu responsabilitate a poziţiei de lider în industria de profil, pentru crearea unei creşteri profitabile în armonie cu protecţia mediului înconjurător şi cu o bună conduită socială. Motto-ul nostru, “PROTEJEAZĂ CE E BUN”, reflectă viziunea noastră, prin care dorim ca alimentele să fie sigure şi disponibile în orice colţ al lumii.

Mai multe informaţii despre Tetra Pak găsiţi pe www.tetrapak.com/romania.

Despre FAO

FAO - Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură este o agenţie specializată a Naţiunilor Unite fondată în 1945 care luptă pentru eradicarea foametei, malnutriţiei şi sărăciei pe plan internaţional. FAO funcţionează ca un forum neutru de dezbateri şi negocieri între statele lumii, reprezintă o sursă esenţială de informaţii în domeniu şi acordă asistenţă statelor în curs de dezvoltare, în vederea modernizării şi eficientizării agriculturii, silviculturii şi pescuitului, pentru asigurarea unei mai bune nutriţii la nivel mondial.
Mai multe informaţii despre FAO găsiţi pe www.fao.org.

Despre Ziua Mondială a Laptelui în Şcoli

În fiecare an, în ultima zi de miercuri din luna septembrie, peste 40 de ţări din întreaga lume sărbătoresc Ziua Mondială a Laptelui în Şcoli. Această zi a fost sărbătorită pentru prima dată în 2000 şi de atunci a devenit un eveniment anual, pe care multe ţări l-au transformat în sărbătoare naţională.

Mai multe informaţii despre ediţiile precedente ale Zilei Mondiale a Laptelui în Şcoli găsiţi pe http://www.fao.org/es/ESC/en/15/162/181/events_534.html.

"Ziua Mondiala a Laptelui in scoli" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent