· articole
· intamplari

Ziua nationala a infertilitatii-program organizat de Asociatia EmbriologilorProgresele stiintifice ce au avut loc in ultimii 25 de ani au facut posibila apartia unor biotehnologii avansate. Aplicarea acestora in biologia reproductiva a facut posibila aparitia fertilizarii in vitro.
Incepând cu anul 1978 când s-a nascut primul copil, o fetita Louise Brown, s-a pus la punct, din ce in ce mai performant, tehnica fertilizarii in vitro si in general biotehnologiile de reproducere umana asistata medical.
Am ales pentru definirea conceptului formularea utilizata in legislatia franceza conform careia sub aceasta denumire se includ “ totalitatea gesturilor clinice si biologice ce permit fecundarea in vitro, transferul embrionilor si inseminarea artificiala sau alte tehnici cu efect echivalent, permitând procrearea in afara unui proces natural“
Pentru multe cupluri sterile,pentru persoanele care sufera de infertilitate, aparitia acestor biotehnologii si a acestor noi tehnici le-a deschis calea spre oportunitatea conceperii.

In acest moment in marea majoritate a tarilor lumii si deasemenea si in Romania, biotehnologiile de reproducere asistata au devenit instrumente de rutina in tratarea infertilitatii cuplurilor.
In ultimii 15 ani, in Romania, reproducerea umana asistata medical a revolutionat tratamentul infertilitatii, prin schimbarea efectiva a notiunii de infertilitate.

In ultimii 15 ani, in Romania, reproducerea umana asistata medical a revolutionat tratamentul infertilitatii, prin schimbarea efectiva a notiunii de infertilitate.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii infertilitatea este considerata o problema de sanatate care afecteaza aproximativ 15% dintre cuplurile de vârsta reproductiva. Si in România studiile confirma ca 1 din 6 persoane sufera de o forma sau alta de infertilitate. Mai mult, in urma studiilor efectuate la nivel mondial, s-a constatat o tendinta crescatoare accentuata a acestei afectiuni. Inclusiv in tara noastra numarul cuplurilor infertile este in crestere.
Servirea in cel mai inalt grad a interesului public este una din provocarile cu care profesia de embriolog se confrunta in momentul actual. In acest sens adoptarea si implementarea in România a standardelor europene si internationale ar trebui sa fie un obiectiv pentru asigurarea convergentei atât la nivel national cât si international.
Sigur, acest demers nu este constituit doar de necesitatea existentei unei vointe la nivel politic ci mai ales de pregatirea profesionistilor in embriologie, pentru cunoasterea si adaptarea standardelor internationale la realitatile societatii Românesti.

Asociatia Embriologilor AER a aparut tocmai ca urmare a necesitatii de stabilire si consolidare a unei forme organizationale care sa sustina si sa urmareasca rolul global fundamental al embriologiei - si mai ales al embriologului - ca specialist, in domenii ca: reproducerea umana asistata, cercetare medicala sau bioetica.
In esenta, toti embriologii trebuie sa militeze pentru acelasi scop si anume asezarea legislatiei nationale pe cadrul standardelor internationale, elaborarea si adoptarea unor norme, standarde si legi.
Toate aceste conditii, de fapt, daca sunt respectate, de fiecare embriolog, conduc doar spre obtinerea increderii publicului in serviciul medical, cresterii eficientei, diminuarea riscului si in final un serviciu medical de inalta calitate pentru om.
AER isi va concentra eforturile pentru :

-implementarea teoriei in practica si reunirea tuturor specialistilor români din domeniu.
-pentru definirea statutului profesiunii de embriolog si in Romania, in conformitate cu normele recunoscute pe plan european, international si tinând cont de recomandarile organizatiilor internationale de specialitate
-consolidarea increderii diferitelor segmente de public in activitatea desfasurata de embriologie si in specialistii care o desfasoara.
-pentru crearea si implementarea legislatiei de specialitate si in tara noastra
-pentru a propune proiecte pentru informarea publicului român si a specialistilor in embriologie in legatura cu domeniile de interes.

Asociatia Embriologilor AER a demarat programul ZIUA NATIONALA A INFERTILITATII- programul nostru de suport al tuturor celor afectati de infertilitate.

Dintre membrii Asocittiei pe care ii veti putea intâlni vrem sa-i amintim pe Prof Dr. Bogdan Marinescu-Presedinte de Onoare, Dr. Diana Cocei-Presedinte, Biol. Monica Dascalescu- Vice Presedinte, Biol. Ioana Rugescu- Secretar General.

"Ziua nationala a infertilitatii-program organizat de Asociatia Embriologilor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre preconceptia:
A sosit clipa nasterii sau nu?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent