· articole
· intamplari

Zone sensibile la bebelus
Cat timp cele trei zone sensibile – fontanela, buricul si cavitatea bucala – sunt corect ingrijite, puiutul tau va fi fericit.

In caz contrar, pot aparea mici complicatii.

Cum ingrijesti cele trei zone sensibile

Fontanela
Pe capsorul bebelusului exista patru zone sensibile in care oasele craniului nu sunt solidificate. Scopul acestora este de a-i da creierului posibilitatea sa creasca in volum si sa se dezvolte. Cea mai vizibila si extinsa este situata chiar pe crestetul capului, care ramâne moale pâna pe la 6-18 luni. Din cauza marimii pe care o are (3-4 cm), aceasta zona trebuie ocrotita in mod deosebit. Adancirea acesteia poate fi semnul deshidratarii.
Cresterea in volum, umflarea ei denota o hipertensiune intracraniana, ceea ce poate fi semnul unei boli grave.

Buricul
Imediat dupa nastere, bebe este definitiv despartit de placenta si de tine prin taierea cordonului ombilical. Locul in care se face incizia este la 1-2 cm de burtica lui si este una dintre zonele sensibile. Motul ramas este legat, urmând ca in 5-15 zile sa se usuce si sa cada. Chiar daca nu este dureros, buricul trebuie ingrijit ca sa nu se infecteze.

Gurita
Din cauza ca bebelusul bea exclusiv sau preponderent laptic in prima lui luna de viata, in gurita lui se dezvolta o ciuperca invaziva care se poate extinde pe intreaga suprafata a gurii si de aici in tot sistemul digestiv, acestea fiind zone sensibile pentru bebelus.De aceea, este recomandat ca de doua, trei ori pe zi sa-i faci igiena gurii, fie ca e de acord sau nu. Pentru asta, trebuie sa-i speli limba si gurita cu un pansament steril infasurat pe degetul tau si inmuiat in glicerina boraxata sau un alt antifungic prescris de pediatru.

"Zone sensibile la bebelus " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent