· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Alimentatia copiilor >Alaptarea > ce e de facut pt a stimula lactatia am nevoie de ajutor
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina 1, 2  »
subiect nou  raspunde
autor ce e de facut pt a stimula lactatia am nevoie de ajutor     
otiliaa2003

12.03.2010 10:37   ce e de facut pt a stimula lactatia am nevoie de ajutor  citat 

Ola!!!! Am nevoie de sprijin din partea voastra pt ca am impresia ca o sa cedez. Am 2 saptamani de cand am nascut si imi curge fff putin lapte. Din cauza durerilor si ranilor nu am mai pus-o la san si m-am muls cu pompa electrica. Vad ca s-au vindecat dar acum cd vreau sa o alaptez nu mai vrea refuza. Marea problema e ca nu am lapte dupa o noapte in care nu m-am muls dimineata abia scot 60 ml de lapte cu pompa electrica. Nu stiu ce sa fac ca abia dc scot intr-o zi 100 ml de lapte.
Am inceput sa iau galactogil, beau ceai de anason si chimen, beau bere fara alcool. Nici nu mai stiu ce sa iau ca sa stimulez lactatia si saracul copil dc il pun la san mai rau se enerveaza pt ca nu curge si nu stiu dc e bine sa o oblig avand in vedere ca nu curge mare lucru. Va dati seama ca ii bag supliment la greu pt ca e ff mancacioasa dar imi doresc ff mult sa alaptez.


Astept sfaturi, pareri, voi ce ati facut sau ce ati face dc ati fi in situatia mea.


sus

Denunta
Christa
Locatie: Germania
Copii
Mona Julia: 14 ani, 6 luni

12.03.2010 11:30   Re: ce e de facut pt a stimula lactatia am nevoie de ajutor  citat 

----------
otiliaa2003 a scris:
ii bag supliment la greu pt ca e ff mancacioasa dar imi doresc ff mult sa alaptez.
----------


Daca faci asta in continuare e drumul sigur spre o intarcare timpurie. Daca intr-adevar iti doresti asa mult sa alaptezi, cauta pe cineva care sa iti arate cum pui copilul corect la san (ranile sunt de la pozitionarea incorecta!) si renunta la suplimente, pune-o la san de cate ori e nevoie. Nicio pompa nu scoate atata cat scoate un bebelus, si daca nu pui copilul la san, corpul tau nu are de unde sa stie ca trebuie sa produca lapte, avand in vedere ca lipseste cererea!


sus

Denunta
sunshineme
Locatie: Bucuresti
Copii
A mare: 11 ani, 8 luni
Al mic: 8 ani

13.03.2010 8:11     citat 

Buna dimineata!

Renunta la supliment si pune copilul la san. Christa a spus deja totul. Slava Domnului ca nu am avut pompa, ca as fi intrat in depresie..


sus

Denunta
roxanamirela
Locatie: Bucuresti
Copii
Andrei Darie: 14 ani, 2 luni
alaptat, purtat, rasfatat

13.03.2010 9:21     citat 

Otilia, laptele din biberon curge cu o presiune mult mai mare fata de cum curge laptele matern. Fetita ta s-a obisnuit deja cu acest flux, iar cand o pui la san ea e nervoasa si nu il vrea.
Lactatia nu se stabileste in 2 zile, ci in 2-3 saptamani, pana atunci copilul se tine la san, pentru a stimula producerea laptelui.
Pompa de muls nu scoate lapte din sani cat ar scoate copilul. Deci, ca scoti 100 ml de lapte din sani nu e relevant pentru faptul ca "nu ai lapte de ajuns".

Aici:
http://www.atasatlasanulmamei.blogspot.com/

ai descrise cateva tehnici de hranire care te pot ajuta sa renunte la biberon si sa incerci sa aveti o alaptare exclusiva.
Dar pentru asta iti trebuie rabdare cu caru' si timp de petrecut numai cu bebelusul.

Ranile, intr-adevar, sunt de la o pozitionare la san incorecta, iar asta implica si faptul ca bebelusul nu isi poate lua toata cantitatea de lapte care se produce, incep nemultumirile, frustrarile si ....foamea! Apare neincrederea mamei ca nu poate alapta, cei din jur deduc ca nu este lapte si chinuie copilul samd.

Succes!

rox


sus

Denunta
KiKilinis
Locatie: Bucuresti
Copii
JR: 14 ani, 2 luni
MICA: 9 ani, 11 luni

14.03.2010 1:54     citat 

mie mi-a fost de folos ceaiul pt stimularea lactatiei de la fares.
pompa nu am folosit-o decat de 2 ori, cand am avut probleme cu canalele infundate.


sus

Denunta
Cristine
Copii
Cezara-Maria: 15 ani, 1 luna
Mara Sofia: 11 ani, 5 luni

14.03.2010 2:18     citat 

ceaiurile de anason, fenicul etc nu sunt indicate atunci cand alaptezi, e neurotoxic...

sus

Denunta
Christa
Locatie: Germania
Copii
Mona Julia: 14 ani, 6 luni

14.03.2010 2:44     citat 

----------
Cristine a scris:
ceaiurile de anason, fenicul etc nu sunt indicate atunci cand alaptezi, e neurotoxic...
----------


Poftim? surprins Nu am auzit asta in veci, tocmai am cautat si am gasit ca uleiul esential (!) de anason ar fi in caz de supradozare neurotoxic la uz intern, dar nici vorba de ceai. ochi peste cap

Am gasit inca ceva in engleza, o singura pagina (!): However, caution must be observed as fennel has shown neurotoxicity in a few cases where nursing mothers have used it as an herbal tea (insa nu scrie cum s-a constatat acolo ca li se trage de la ceaiul de fenicul si nu de la altceva ochi peste cap) si in germana nu am gasit nimic. Cam ciudat ...


sus

Denunta
Cristine
Copii
Cezara-Maria: 15 ani, 1 luna
Mara Sofia: 11 ani, 5 luni

14.03.2010 3:06     citat 

eu am aflat de chestia asta prima oara cand am fost la pediatra si ii povesteam cum stimulez eu lactatia cu ceaiuri de anason si de fenicul. ea mi-a spus ca asociatia spaniola de pediatrie le interzic din anul 2000 cand s-au inregistrat numeroase cazuri de bebelusi cu probleme neurologice, convulsii etc si ca au facut studii etc. ajunsa acasa am inceput sa caut pe net. nu am gasit nimic in alte limbi, insa in spaniola da. este un site in care introduci numele unei plante sau al unui medicament si vezi daca poti sau nu sa iei, alaptand. este facut de pediatri, coordonatorul paginii este sef de studii in cadrul comitetului spaniol de lactatie... situl este asta: http://www.e-lactancia.org/

am dat cautare pentru anason, sa vad ce zice:
illicium verum
nivel de risc 3
contraindicat
propenilanilosa pe care o contine e neurotoxica, poate diminua productia de lapte

pimpinela anisum
nivel de risc 2, propenilanilosa continuta e neurotoxica, poate diminua productia de lapte


cuminun cyminum
nivel de risc 2propenilanilosa de fapt este uleiul esential pe care il contine...


cand am fost la moasa (sau cum s-o chema, cea care m-a urmarit si indrumat pe perioada sarcinii si mi-a spus acealsi lucru)
de pagina am aflat de la altcineva, insa am mers si la pediatra si mi-a confirmat ca asa e, ca pagina e coordonata de si cu ajutorul celor din comitetul spaniol de lactatie... eu ma iau dupa ce scriu acolo, cand vreau sa iau un medicament sau sa beau un ceai, verific pe pagina.
o fi bine, o fi rau, acum nu pot sa stiu sigur suta la suta...


sus

Denunta
Cristine
Copii
Cezara-Maria: 15 ani, 1 luna
Mara Sofia: 11 ani, 5 luni

14.03.2010 3:23     citat 

The use in children and adolescents is not recommended due to the lack of adequate data for safety assessment and because of the presence of
estragole. In absence of sufficient data and because of the presence of estragole whose
exposure should be minimised in pregnant and breastfeeding women, it is preferable to avoid the use of fennel oil preparations during pregnancy and lactation.

sursa: http://www.ema.europa.eu/pdfs/human/hmp...9206en.pdf

It contains high amounts of trans-anethole and for that reason people with estrogen linked cancers, as well as breast-feeding mothers, pregnant women and women suffering from endometriosis should rather avoidit.
sursa: http://www.essentialoils.co.za/essentia...fennel.htm


e drept ca am gasit si asta: Breastmilk

There are historical anecdotes that fennel is a galactogogue,[17] improving the milk supply of a breastfeeding mother. This use, although not supported by direct evidence, is sometimes justified by the fact that fennel is a source of phytoestrogens, which promote growth of breast tissue.[18] However, normal lactation does not involve growth of breast tissue. There is a single case report of fennel tea ingested by a breastfeeding mother resulting in neurotoxicity for the newborn child.[19] sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Fennel ... poate au fost mai multe cazuri in spania si au ajuns medicii spanioli la concluzia ca e neurotoxic.


daca citesti asta http://www.herbcraft.org/hoffmannfennel.html, spune la un moment dat ca "For these reasons it is concluded that the present exposure to estragole resulting from consumption of herbal medicinal products (short time use in adults at recommended posology) does not pose a significant cancer risk.", insa ca "The issues raised in this article have come to the forefront because of statements made in one of the authoritative guides referred to by nurses and lactation consultants. In the eleventh edition (2004) of Medications and Mothers’ Milk, A manual of Lactational Pharmacology, by Thomas W. Hale Ph.D., the entry for fennel has changed from ‘moderately safe’ to ‘possibly hazardous’."
sursa http://www.herbcraft.org/hoffmannfennel.html
autorul este http://www.librarything.com/author/hoffmandavid


cert e ca eu nu mai beau. in nici un caz nu mai beau pentru a stimula lactatia, pentru asta o puneam des la san (la mine nu au fost probleme)...


sus

Denunta
Cristine
Copii
Cezara-Maria: 15 ani, 1 luna
Mara Sofia: 11 ani, 5 luni

14.03.2010 3:36     citat 

uite un google url translate la o pagina spaniola... e despre stimularea lactatiei: http://translate.googleusercontent.com/...MWR3WReKqw

sus

Denunta
Christa
Locatie: Germania
Copii
Mona Julia: 14 ani, 6 luni

14.03.2010 3:51     citat 

Cum ziceam, si ce am gasit eu si acum si ce mi-ai dat tu vorbeste de uleiurile esentiale, deci planta intr-o forma foarte concentrata, NU ceaiurile. Si la Wikipedia scrie cam ce scrisesem si eu mai sus, ei scriu de un caz, la citatul meu era vorba de cateva (few, deci putine), dar fara sa scrie cum s-a constatat ca era tocmai de la ala si nu de la altceva. Pe mine nu ma convinge.

sus

Denunta
Cristine
Copii
Cezara-Maria: 15 ani, 1 luna
Mara Sofia: 11 ani, 5 luni

14.03.2010 4:06     citat 

anetolul (uleiul acela esential) este continut de planta. e drept ca informatiile la fenicul erau mai mult despre uleiul de fenicul, insa anetolul este continut de planta...

Oricum, uite ca am gasit ceva si in engleza despre acel tip de anason din Japonia:

WARNING: Japanese star anise (Illicium anisatum) has been associated with illnesses ranging from serious neurological effects, such as seizures, to vomiting, jitteriness and rapid eye movement. One of these cases was a breastfed baby whose mom drank the tea (baby was not given any tea). Chinese star anise (Illicium verum) is considered by the US FDA to be generally recognized as safe (GRAS), however there is concern that it might be mixed with the Japanese variety since it cannot be visually distinguished from Japanese star anise. The US FDA has issued an advisory recommending that star anise be avoided altogether.
sursa: http://www.kellymom.com/herbal/milksupp...html#anise

asa cum spuneam, neavand probleme cu lactatia, nu am de ce sa beau, pot sa il evit fara probleme... iar cele care au probleme si vor sa stimuleze lactatia, ar trebui sa ia in considerare si celelate plante/medicamente/modalitati.


sus

Denunta
ICEMOON
Copii
Atomicul: 14 ani, 9 luni
Zuza: 11 ani, 5 luni

14.03.2010 4:11     citat 

Va trebui sa te inarmezi cu multaaa rabdare si sa te tii pe pozitii- nu-i mai dai deloc completare si pui bb la san. Obisnuit fiind deja cu biberonul de unde laptele vine mult mai usor e normal sa nu accepte sanul din start. Dar daca vei persevera cu siguranta vei reusi.

Legat de ceaiul de fenicul este foarte importanta doza- aici se recomanda max 3 cesti pe zi nu cum am auzit mamici ca beau de ordinul a 2-3l si mai mult /zi.
Personal te sfatuiesc sa bei apa- de la 2l in sus si sa te alimentezi corespunzator fara excese, sa pui bb la san ori de cate ori va dori chiar daca e la 5 min dupa ce a lasat sanul.

Bafta multa!


sus

Denunta
roxanamirela
Locatie: Bucuresti
Copii
Andrei Darie: 14 ani, 2 luni
alaptat, purtat, rasfatat

14.03.2010 4:22     citat 

Si eu citisem la un moment dat ca ceaiul de fenicul poate provoca colici copilului si chiar mamei (am pus si pe aici pe forum linkul dar nu mai stiu unde), si de atunci nu il mai recomand.
Din proprie experienta (dar si din a altora) aceste .......ceaiuri baute in cantitati X nu fac decat sa creasca numarul de urinari pe zi sau sunt efectul placebo.

rox


sus

Denunta
alina_bm
Locatie: baia mare
Copii
ingeras: 15 ani, 1 luna
david marius: 10 ani, 9 luni

17.03.2010 11:20     citat 

pt stimularea lactatiei e indicat ceaiul de marar

sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina 1, 2  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: