· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Dezvoltarea, educatia si timpul liber al copiilor >Comportament > daca nu ma vede in preajama ei incepe sa tipe
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor daca nu ma vede in preajama ei incepe sa tipe     
george26
Locatie: Fetesti
Copii
Xenia: 15 ani, 4 luni
Matei: 14 ani
Nectarie: 11 ani, 11 luni
Anastasia: 8 ani, 8 luni

20.03.2007 1:19   daca nu ma vede in preajama ei incepe sa tipe  citat 

Imi e foarte greu sa plec din raza ei pentru ca imediat ce isi da seama ca nu mai suntem langa ea incepe sa ne caute prin casa si sa tipe sau sa urle. Chiar daca plec pana la bucatarie sau la baie nu mai zic la serviciu incepe shoul. Nu stiu ce metoda sa mai aplic. Am incercat ca ii spun ca ma duc sa ii iau bobo sau de mancare si nimic. Ce sfaturi imi da-ti.

sus

Denunta
margaritar

am nascut deja!

22.03.2007 2:49     citat 

Poate ca nu sunt cea mai in masura sa dau sfaturi, eu fiind la primul copil si al meu neavand chiar un comportament asemanator... dar ce pot sa-ti spun este ca ai putea citi articolul spre care m-a indrumat o alta colega de forum (Cora) la subiectul postat de mine "copilul needy".
Mult succes!!


sus

Denunta
Etienne

04.04.2007 9:23     citat 

Din pacate si eu am descoperit acest topic dupa ce am raspuns la subiectul "copilul needy".Vad ca copilasii nostri sunt cam de aceeasi varsta si se manifesta similar.

Copilasul tau a fost asa intotdeauna, adica asa dupa fusta ta, sau se manifesta asa de curand?Al meu se manifesta astfel de cand am inceput eu servicul si, cu si mai mare precadere de cand a inceput el gradinita.

Multa rabdare iti doresc si, daca gasesti vreo sursa in plus, da-mi si mie scot limba ca am mare nevoie!


sus

Denunta
Etienne

04.04.2007 9:35   Re: daca nu ma vede in preajama ei incepe sa tipe  citat 

----------
george26 a scris:
Am incercat ca ii spun ca ma duc sa ii iau bobo sau de mancare si nimic. Ce sfaturi imi da-ti.
----------


Uite ce incerc eu cu al meu (am inregistrat mici succese, dar tot succese le numesc -am detaliat la sub cu "needy"):

-NU IL MINT.Ii spun adevarul: mami pleaca la serviciu si el la gradi, unde invata multe lucruri,accentuez cuvintele magice"masini multe", "multe masini", combinatii de :"masini" cu orice si gata zambetul.Numai zambetul, ca acceptul si l-a dat mai tarziu.

-in casa ii spun unde merg: merg la baie sa fac pipi.Merg la bucatarie sa spal o lingurita, sa iau un medicament, adica exact ceea ce fac, nu ceea ce i-ar face lui placere.

-inainte de somnul de seara ii explic ce vom face: mergem sa bem lapticul, luam suzeta (la nani), stingem lumina, mami te aseaza frumos in pat si apoi merge si mami la culcare ca e capiata (am rog, pt copil obosita foarte fericit )."Dar nu plangi, da?Ca mami te aude, este alaturi de mine, TOT TIMPUL, da?" SI ii tot repet ca eu sunt alaturi de el tot timpul si stiu ce face.Ziua il mai asigur ca chiar daca nu sunt cateva minute sau ore langa el, eu tot stiu ce face...imi zambeste, intelege tot, cred ca intelege mai multe decat imi imaginez...

-inainte de somnul de dupa-amiaza il reasigur pt miliarde de ori ca sunt in camera alaturata, fie la calculator, fie ca dorm, asta in functie de starea mea.NU IL MINT.Stie din camera lui daca sunt la calculator (aude tastele) sau daca dorm (nu se aud pasi).Acum mai nou ma simte dupa stranut, tuse, behait, suflat nasul si alte semne minunate ce insotesc viroza cu care a contaminat pustiul tot neamul care a intrat in contact cu el (bine ca lui i-a trecut)!

Repet: eu insist foarte mult pe sinceritate.Copilul trebuie sa stie adevarul, nu sa fie pacalit.Si o pacaleala tot minciuna este (sau cel putin eu asa o percep).

Partea difiicila este ca trebuie sa ii spun de multe ori acelasi lucru, si asta nu dintotdeauna, ci acum, de 2 saptamani de cand are comportamentul asta asa "mamoso-dependent".Iar partea si mai proasta e ca ma mai pierd cu firea cand el o tine pe a lui cu maraieli sau mai rau, cu urlete.Incerc sa ma motivez sa fiu calma, dar nu prea imi iese tot timpul.


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: