· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Dezvoltarea, educatia si timpul liber al copiilor >Informatii despre crese, gradinite, scoli > gradinita particulara in Muenchen.
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor gradinita particulara in Muenchen.     
cristi
Locatie: Germania
Copii
cristian huianu: 20 ani, 7 luni
am nascut deja!

26.06.2005 4:41   gradinita particulara in Muenchen.  citat 

pentru fetele care locuiesc in Muenchen ,are cineva copilul dat la o gradinita particulara sau cunoasteti cumva una?
m-ar interesa pentru baiatul meu .Si inca ceva cum se descurca un copil care nu stie limba ,cum se face el inteles de catre educatoare in principal si apoi de catre ceilalti copii ,fara sa fie afectat psihic ?(de aceea si caut o gradinita particulara ,ca sa se ocupe mai indeaproape de el)
Astept orice lamuriri pentru ca trebuie sa-l inscriu pe baietel si sunt cam cu inima indoita.
Multumes pentru orice raspuns.

Roxy mamica lui Cristi


sus

Denunta
ddadriana
Locatie: Germania

26.06.2005 9:37     citat 

Eu nu locuiesc in Muenchen, dar dupa experienta mea, educatoarele
au acumulat f multa experienta, sa lucreze cu copii care nu cunosc limba.
De fel turcii jugoslavii nu-si invata copii germana, i invata limba materna
si abia la gradi limba germana. Fiicamea doarme acuma, o intreb miine, si i-ti dau mai multe detaili. Stiu ca cere ajutorul copiilor care cunosc limba, daca sint ,dar cred ca mai fac si suplimentar exercitii cu ei. Eu am vazut multi copii care veneau la gradi, si nu stiau o jota si in scurt timp au devenit niste guralivi. Trebuie sa-ti spun ca copii au alte
valori decit noi, nu se lasa prea usor complexati. Ficamea a fost jignita cind a aflat ca tata-l ei e nascut in Germania, si-ar fi dorit sa fie numai o minciuna, nu e de mirare la nr mic de copii nemti, si sint convinsa ca si la voi va fi la fel.
Pe copii nu-i intereseaza ce limba vorbeste cineva, sau cum arata, ei se descurca cu mult mai usor decit noi.


sus

Denunta
paco
Locatie: München
Copii
Vanessa-Stefanie: 23 ani, 1 luna

26.06.2005 10:19     citat 

in grupa cu fata mea au fost cel putin 4 copii in virsta de 3 ani care nu stiau mai mult de 5 cuvinte in germana , imi amintesc de o fetita a carei parinti sint vietnamezi , dupa un an de gradinita vorbea foarte bine germana trag cu ochiul , ca sa nu -ti mai spun de multi copii turci care au pronuntat primele cuvinte in germana la gradinita .Eu zic sa nu iti faci probleme ai sa vezi cit de repede o sa invete germana, in germania cam peste tot(gradinite si scoli in clasele primare) se formeaza grupe cu copii care nu vorbesc asa bine germana(sprachförderung) sau nu vorbesc deloc germana(in gradinite) si de acesti copii se ocupa cineva special.Copii comunica si prin semne daca e cazul si tot se fac intelesi, iar educatoarele stiu cum sa se comporte cu acesti copii si din cite am vazut se ocupa ingeneral mai mult de ei ca de restul copiilor. zambet Gradinite particulare nu sint asa multe in München, de fapt mare parte ori sint de stat ori apartin de biserica (evanghelica sau catolica) .Ca o concluzie eu cred ca nu este cazul sa il dai la o gradinita particulara(serviciile nu sint pe masura pretului)cu siguranta ca baietelul se va simti bine inconjurat de copii chiar daca la inceput v-a comunica poate prin semne cu ei scot limba posibil sa aiba probleme daca este "mamos" si nu vea sa stea fara tine dar si asta se v-a rezolva in timp.Succes si nu-ti mai fa atitea griji ai sa vezi ca atunci cind te vei duce sa il iei de la gradi el o sa spuna ca mai ramine(asa a facut fie-mea)pleca intotdeauna ultima si acum ca merge la Hort este la fel zambet

sus

Denunta
mamaluieric
Locatie: germania
Copii
Eric: 19 ani, 7 luni
Hanna: 16 ani, 2 luni

27.06.2005 5:27     citat 

una din teorii sustine ca e mai bine sa vorbesti acasa limba pe care o cunosti mai bine si sa nu le amesteci. la gradi va invata pe acest principiu germana si va stii toate cele 2-3-4- limbi. una singura ii va fi limba materna. despartirea limbilor se face in jurul varstei de 3-4 ani, pana atunci vorbeste limba cristi-ana, la 4-5 ani va incepe sa vorbeasca si gramatical corect.
copilul afectat psihic? e o treapta pe care orice fiinta umana e bine sa o depaseasca, doar omul e animal social. mai degraba parintii sunt cei care-s afectati.
asa ca poti sa te plangi aici linistita cat iti e de greu!
nu-ti fa probleme, roxi, cristi se va descurca de minune!
dadriana, glumeata fiica-ta zambet
si la noi la gradi e o educat. cu juma de norma care se ocupa numai de copiii mai mici. si copilul vine acasa cu jocuri de cuvinte, asa ca cineva se ocupa f. frumos de ei.


sus

Denunta
ddadriana
Locatie: Germania

27.06.2005 10:51     citat 

am intrebat-o pe fica-mea ce fac copii care nu cunosc germana ,cum se inteleg cu educatoarele. Ea spune ca e foarte simplu, copii vorbesc limba pe care o stiu, si daca nu intelege una din educatoare intelege cealanta.

mamaluieric, nu era gluma, avea lacrimi in ochi, si spunea ca eu o mint.


sus

Denunta
cristi
Locatie: Germania
Copii
cristian huianu: 20 ani, 7 luni
am nascut deja!

28.06.2005 7:29     citat 

multumesc mult pentru raspunsurile incurajatoare.Sper sa fie bine si sa depasim cu bine tot ce acum mi se pare un hop destul de greu.Eu am multe intrebari de genul cum va stii educatoarea ce vrea copilul daca el tot zice pe limba lui ,dar ele nu pot sti toate limbile pamantului ca sa inteleaga pe toti si atunci,daca copilul este mai timid si nu indrazneste sa-si ia singur decat acasa ,intre persoane straine nu se duce sa ia nimic si cateodata nici nu indrazneste sa ceara ce vrea.Eu tot il invat lucruri de baza ,pe care le va auzi acolo ca macar sa-si aduca aminte cand le va spune educatoarea ,dar nu pot acoperi prea mult.Oricum cred ca-mi intelegeti temerile si va mai bat la cap ,deoarece am gasit loc deabia din septembrie ,deci mai am putin timp de fermentat in suc propriu si de a face din tantar armasar.

Roxy mamica lui Cristi


sus

Denunta
cristi
Locatie: Germania
Copii
cristian huianu: 20 ani, 7 luni
am nascut deja!

29.06.2005 12:17     citat 

fetelor inca ceva .
Se poate sa inscrii copilul la mai multe gradinite ,urmand sa te hotarasti la care il duci ,asta ca sa nu pierzi locul ?
Sau odata inscris acolo trebuie sa-l duci ,nu mai poti sa te razgandesti ?
Intreb asta ca am auzit ca daca l-ai inscris trebuie musai sa mearga acolo 3 luni minim ,altfel platesti tu cele 3 luni in caz ca nu merge.


roxy mamica lui cristi


sus

Denunta
ddadriana
Locatie: Germania

29.06.2005 12:58     citat 

Pina nu ai semnat contractul cu gradinita, nu ai nici un fel de obligatie fata de ei.

sus

Denunta
paco
Locatie: München
Copii
Vanessa-Stefanie: 23 ani, 1 luna

29.06.2005 1:57     citat 

chiar ar fi indicat sa il inscrii la citeva gradinite pentru ca atita timp cit nu ai primit confirmarea scrisa de la gradinita nu poti fi sigura ca primeste loc :.Acum nu stiu cum mai este confuz dar in urma cu 4 ani cind a mers fata mea la gradinita a fost mare criza de locuri(cam 2,5 copii pe un loc)
trag cu ochiul ddadriana are perfecta dreptate zambet


sus

Denunta
tetina
Locatie: Germania
Copii
Gâza: 18 ani, 10 luni
un pitic mic si voinic: 17 ani, 1 luna

30.06.2005 10:11     citat 

iote ca te-am gasit si aici:)
Tu vrei sa-l dai la particulara pt ca nu ai loc la stat sau din cauza limbii? Pt ca daca e din cauza limbii eu zic sa nu-ti faci multe griji, educatoarele au de-a face destul de des cu copilasi care nu stiu germana. Daca e vb de loc, inca nu e totul pierdut, inscrie-l la toate gradinitele de prin jur ca mai ai sanse. Copilasii mai mari au prioritate. Pana atunci incearca sa-l inveti cateva cuvinte elementare in germana: ca vrea apa, la toaleta, de mancare, paine, banana... chestii din astea. O sa prinda f repede.


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: