· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Metode naturiste de alungare a oboselii


Amestecuri din plante cu actiune revigoranta
Va recomand cateva retete de ceaiuri si combinatii de uleiuri volative ce relaxeaza si revigoreaza organismul. Dar care nu va vor impiedica sa adormiti fara nici un fel de dificultate dupa ce le beti sau dupa ce le folositi in cada sau in camera de baie.

Realizati un amestec din 10 g coji de portocale uscate sau ceai de portocale, 5 g sunatoare, 10 g menta si 5 g rozmarin. Puneti din amestecul obtinut cate o lingurita la o cana de apa. Cand apa fierbe stingeti focul si puneti lingurita de amestec, lasati doar 1 minut si strecurati. Puteti sa beti ceaiul obtinut fierbinte, caldut sau rece, dar e foarte important sa-l beti incet si pe parcusul a 15 minute pentru a obtine efecte maxime.

Un alt amestec pentru ceai puteti sa-l faceti din 10 g de urzica, 5 g de leventica, 10 g de coada soricelului, 20 de g de frunze de mesteacan. Procedati la fel ca in cazul primului amestec si beti-l in acelasi interval de timp.

Daca nu suportati gustul ceaiurilor puteti pune miere si lamaie dupa gust.

Pentru baie amestecati 3 picaturi de ulei volatil de portocale, 3 picaturi de ulei de lamaie si 2 picaturi de ulei de menta la o cada de apa. Nu stati mai mult de 15 minute in apa si nu faceti baie impreuna cu copilul.

Un alt amestec cu efect de relaxare si revigorare se obtin din 3 picaturi de ulei de brad, 2 picaturi de ulei de busuioc si 2 picaturi de ulei de trandafir. Daca nu doriti sa faceti baie, puteti utiliza acealasi combinatii si cantitati in lampa de aromoterapie in timp ce faceti dus scotian. Adica alternati jetul de apa calda cateva secunde cu jetul de apa rece cateva secunde si terminati dusul intotdeauna cu jet de apa rece. Dusul nu trebuie sa dureza mai mult de 1-2 minute.

In mod sigur veti avea chef de joaca sau de spus povesti dupa aceste retete naturiste pentru revigorarea parintilor.


Dr. Codrut Tutu
publicat la 09.10.2006 (1652 citiri)