· articole
· intamplari

 enciclopedia copilului

 A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M 
 N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

  
REFLUX GASTROESOFAGIAN


Cand exista o legatura proasta intre esofag si stomac, continutul stomacului refluxeaza, intorcandu-se in esofag. Efectele sunt voma, insotita uneori de sangerari ale mucoasei esofagiene, si patrunderea alimentelor pe caile respiratorii, provocand tuse, bronsita sau chiar dand nastere unor focare de infectie a plamanilor.
Punerea in evidenta a refluxului gastroesofagian se poate face prin examinare radiologica, in primul rand prin examinarea aciditatii gastrice (masurarea pH-ului) si prin fibroscopia esofagiana care sugereaza cat de grava este, sau nu, situatia.
Aceasta anomalie se vindeca in cateva luni, dar evitarea efectelor sale neplacute (vomele) se poate face fie prin diversificarea alimentatiei, fie prin adaugarea unor preparate speciale si eventual alternarea acestora.
Recomandarile medicului vor include probabil sfatul de a mentine copilul in pozitie verticala cat mai mult timp dupa mese si prescrierea unui tratament antiacid sau antireflux.Copyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.
CALENDARUL PARINTILOR
AI CITIT?
SONDAJ
Cand este momentul potrivit sa-ti duci copilul la inot?
Pana intr-un an
Pana in 2 ani
Peste 3 ani
voturi: 47  comentarii 0
MAXIMA ZILEI

Dragostea este decizia de a face din problemele tale, problemele mele.

Soarta este scuza celor slabi si opera celor tari. Nicolae Titulescu