· articole
· intamplari

 enciclopedia copilului

 A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M 
 N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

  
DIAREE CRONICA


In cercetarea cauzelor diareei cronice exista din ce in ce mai mult tendinta de a incrimina intoleranta la laptele de vaca. Aceasta poate fi: din nastere sau capatata, definitiva sau trecatoare, putand fi datorata proteinelor sau zaharului din laptele de vaca.
Cea mai frecventa este intoleranta la proteine. Se manifesta asemanator unei alergii. Inca din primele zile in care copilul bea lapte industrial, el incepe sa manifeste simptome ca: soc, diaree, urticarie. Acestea inceteaza cand laptele este scos din alimentatie, dar apar la reintroducerea lui. Tratamentul este simplu: se administreaza lapte hidrolizat (lapte in care proteinele au fost modificate). Intoleranta se diminueaza cu inaintarea in varsta, disparand complet spre varsta de 2 ani (cand se recomanda, cu mare prudenta, reinceperea introducerii laptelui de vaca in alimentatie).
O alta intoleranta, la fel de frecventa, este cea la zaharoza (zaharul care se adauga la laptele industrial), care se gaseste si in fructe si legume.
Mai rar se constata o intoleranta la lactoza (zaharul natural care se gaseste in laptele de vaca si in cel matern).
Intolerantele la zaharuri sunt, in general temporare.
Intoleranta mai poate fi provocata si de gluten (o proteina care se gaseste in fainurile de cereale).
In toate cazurile, toate tipurile de lapte si toate regimurile studiate pentru suprimarea constituentului cauzator de intoleranta asigura o crestere satisfacatoare, dar, orice abatere de la regim provoaca o reaparitie a intolerantei.
Si alte boli pot antrena o diaree cronica, printr-o tulburare genetica a digestiei intestinale (vezi: Mucoviscidoza).Copyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.
CALENDARUL PARINTILOR
AI CITIT?
SONDAJ
Cand este momentul potrivit sa-ti duci copilul la inot?
Pana intr-un an
Pana in 2 ani
Peste 3 ani
voturi: 48  comentarii 0
MAXIMA ZILEI

Sexul e ereditar. Daca parintii tai nu au facut, probabilitatea e mare ca nici tu nu vei face. Joseph Fischer

Daca esti mama, nu ramai niciodata singura cu gandurile tale. O mama se gandeste intotdeauna de 2 ori: o data pentru ea, a doua oara pentru copilul ei. Sophia Loren