· articole
· intamplari

 enciclopedia copilului

 A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M 
 N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

  
RAIE (SCABIE)


Parazit foarte contagios care se transmite cel mai usor prin contact direct (lenjerie de pat, lenjerie de corp, baie) la scoala sau in familie. Apar leziuni puternice, datorita mancarimilor, la incheieturile mainilor, in interior la indoitura coatelor, la subsuori, in jurul mameleoanelor, la umeri, solduri, pe fese, in regiunea genitala, la calcaie si talpi. Parazitul sapa in piele ca sa depuna oua, iar in acea zona pielea este umflata, ridicata, de culoare alb-sidefie, seamana cu un bob de orez la capatul unei dare maronii. Ca tratament se face deparazitare, intreg corpul se spala si se periaza, iar apoi se aplica o pudra sau o lotiune speciala. Lenjeria de corp si de pat trebuie fiarta si toate hainele trebuiesc dezinfectate (inclusiv incaltamintea si produsele de marochinarie). Familia toata trebuie examinata de medic si sa urmeze tratamentul, pentru a impiedica orice focar de reinfectare.

Metode naturiste de tratament la Farmacia verde.
Faina de griuCopyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.
CALENDARUL PARINTILOR
AI CITIT?
SONDAJ
Cand este momentul potrivit sa-ti duci copilul la inot?
Pana intr-un an
Pana in 2 ani
Peste 3 ani
voturi: 47  comentarii 0
MAXIMA ZILEI

A gresi nu este cel mai rau lucru. Multe dintre lucrurile facute de oameni sunt construite pe greselile altcuiva. Si cateodata greselile dau solutia corecta. Cel mai rau lucru este insa sa fi banal.
Dr. Eli Ruckenstein

Daca nu poti vorbi cu copiii despre Dumnezeu vorbeste cu Dumnezeu despre ei. - Parintele Arsenie Boca - Despre viata de familie