· articole
· intamplari

 enciclopedia copilului

 A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M 
 N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

  
URINA


Simptomele unei infectii urinare sint: copilul mai mare de 3 ani face pe el in timpul zilei, sau are mereu senzatia ca face pe el; are dureri la urinare; urina este rosie sau tulbure. La oricare din acest simptom, copilul trebuie dus imediat la medic.
Atentie insa ca unele alimente pot colora urina: sfecla rosie, rubarba, la fel unii coloranti din alimente; dar si medicamentele (albastru de metil, chinina, furazolidonul). In cazul febrei urina isi poate schimba si ea culoarea (vezi Infectie urinara, Nefrita, Reflux vezicouretal).
Recoltarea urinei la copii.
* Pentru examenul de albumina urina nu trebuie sa fie sterila, ci doar curata (neamestecata cu fecale). Se poate recolta la olita sau prin stoarcerea scutecului.
* In cazul examenului bacteriologic (pentru depistarea infectiei urinare), urina trebuie recoltata cu mare grija. Regiunea genitala se curata foarte bine, iar in cazul copilului mai mare urina se recolteaza direct din jet. La copilul mai mic, urina se recolteaza cu ajutorul unei pungi de plastic sterile (se poate procura de la farmacie), care in cazul in care nu a fost umpluta intr-o ora, trebuie schimbata pentru a se asigura sterilizarea.Copyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.
CALENDARUL PARINTILOR
AI CITIT?
SONDAJ
Cand este momentul potrivit sa-ti duci copilul la inot?
Pana intr-un an
Pana in 2 ani
Peste 3 ani
voturi: 47  comentarii 0
MAXIMA ZILEI

Dragostea este decizia de a face din problemele tale, problemele mele.

Soarta este scuza celor slabi si opera celor tari. Nicolae Titulescu