· articole
· intamplari

 enciclopedia copilului

 A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M 
 N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

  
URTICARIE


Afectiune dermatologica ce se manifesta prin aparitia pe piele a unor mici umflaturi de culoare rosu-deschis, pe fond alb, asemanatoare urzicaturilor si care dau mincarimi intense. Urticariile, ce pot apare inca din copilarie, se pot datora alimentelor: albusul, pestele, carnea de cal, ciocolata, sucul de portocale, capsunile si zmeura; dar si medicamentelor (penicilina) indiferent de modul lor de administrare, sau substantelor chimice sau vegetale (iarba). Este bine sa reusiti, cu ajutorul medicului daca este cazul, sa depistati cauza urticariei ca sa stiti sa o evitati pe viitor. Siropul antihistaminic se recomanda pentru reducerea mincarimilor.
Unii viermi intestinali - limbricii - pot provoca urticarie.
Urticaria poate fi insotita de edeme (umflaturi) ce pot apare pe fata sau pe organele genitale, mai mult sau mai putin vizibile. Edemul laringelui poate impiedica respiratia si trebuie tratat de urgenta.

Metode naturiste de tratament in Farmacia verde.
BananaCopyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.
CALENDARUL PARINTILOR
AI CITIT?
SONDAJ
Cand este momentul potrivit sa-ti duci copilul la inot?
Pana intr-un an
Pana in 2 ani
Peste 3 ani
voturi: 47  comentarii 0
MAXIMA ZILEI

Situatia copiilor este o indatorire speciala pentru statul de drept. Copiii nu din vointa proprie se nasc si cresc cu parinti saraci. Intrucat copilul nu poate fi acuzat de saracie, nici cauza nu este importanta in urma caruia s-a ajuns la aceasta situatie. Si daca somajul, si daca boala, divortul sau lenea parintelui au fost cauza, in nici unul din cazuri copilul nu poate fi privat de sansa de a deveni cetatean in toata regula. Uniunea Europeana - 1998