· articole
· intamplari

 enciclopedia copilului

 A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M 
 N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

  
TAHICARDIE


Inseamna accelerarea ritmului cardiac. Ritmul cardiac la copil este variat, mai rapid in primele luni (120-140 batai/minut), mai lent de la 4-6 ani in sus (100-110 batai/minut). Ritmul cardiac variaza in functie de starea copilului si este ridicat cand acesta este speriat, plange puternic, tipa sau se agita, sau daca are febra.
In cazul depistarii tahicardiei permanente se pune problema daca exista riscul unei afectiuni cardiace, a unei malformatii de cele mai multe ori.
O alta cauza a tahicardiei este si hipertiroida sau tratamentul cu teofilina (miofilina).
La copilul foarte mic, datorita unor tulburari functionale a sistemului nervos intracardiac, poate apare tahicardia paroxistica, care debuteaza brusc si are repercursiuni asupra starii generale a copilului: agitatie, tegumente cenusii sau prostratie. Daca nu se administreaza tratament de urgenta in maxim 48 de ore, apare insuficienta cardiaca. Copilul trebuie internat de urgenta si monitorizat pentru controlul ritmului cardiac si tensiunii arteriale. Desi tratamentul da rezultate bune, apar uneori recidive dupa cateva luni.Copyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.
CALENDARUL PARINTILOR
AI CITIT?
SONDAJ
Cand este momentul potrivit sa-ti duci copilul la inot?
Pana intr-un an
Pana in 2 ani
Peste 3 ani
voturi: 47  comentarii 0
MAXIMA ZILEI

Situatia copiilor este o indatorire speciala pentru statul de drept. Copiii nu din vointa proprie se nasc si cresc cu parinti saraci. Intrucat copilul nu poate fi acuzat de saracie, nici cauza nu este importanta in urma caruia s-a ajuns la aceasta situatie. Si daca somajul, si daca boala, divortul sau lenea parintelui au fost cauza, in nici unul din cazuri copilul nu poate fi privat de sansa de a deveni cetatean in toata regula. Uniunea Europeana - 1998