· articole
· intamplari

 enciclopedia copilului

 A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M 
 N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

  
RANA (PLAGA)


Din momentul in care copilul incepe sa mearga, problema ranilor devine aproape cotidiana. Fiecare rana, oricat ar fi de mica sau mare, profunda sau nu, cu mai mult sau mai putina pierdere de sange, trebuie ingrijita, curatata (cu apa si sapun), dezinfectata si acoperita cu un pansament antiseptic. Orice rana, oricat de mica, prezinta riscul unui tetanos si determina validitatea vaccinarii antitetanos (vezi Tetanos).
Orice rana profunda sau superficiala, dar mare ca intindere, trebuie aratata medicului de urgenta pentru a putea fi curatata si cusuta, in special daca este localizata in zone vizibile (fata, maini, picioare) si poate lasa cicatrici inestetice.
In cazul unei hemoragii, mai mult sau mai putin abundente, se poate aplica un pansament cu compresa, mult mai recomandabil decat folosirea garoului.

Metode naturiste de tratament in Farmacia verde.
Varza
CartofulCopyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.
CALENDARUL PARINTILOR
AI CITIT?
SONDAJ
Cand este momentul potrivit sa-ti duci copilul la inot?
Pana intr-un an
Pana in 2 ani
Peste 3 ani
voturi: 47  comentarii 0
MAXIMA ZILEI

Situatia copiilor este o indatorire speciala pentru statul de drept. Copiii nu din vointa proprie se nasc si cresc cu parinti saraci. Intrucat copilul nu poate fi acuzat de saracie, nici cauza nu este importanta in urma caruia s-a ajuns la aceasta situatie. Si daca somajul, si daca boala, divortul sau lenea parintelui au fost cauza, in nici unul din cazuri copilul nu poate fi privat de sansa de a deveni cetatean in toata regula. Uniunea Europeana - 1998