· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com

ajutor
Probleme de autentificare si inregistrare
De ce nu ma pot autentifica?
De ce trebuie sa ma inregistrez?
De ce sunt scos afara din forum automat?
Cum fac sa nu imi apara numele de utilizator pe listele de utilizatori conectati?
Mi-am pierdut parola!
Sunt inregistrat dar nu ma pot autentifica!
M-am inregistrat cu ceva timp in urma dar nu ma mai pot autentifica?!

Preferinte si setari
Cum imi schimb setarile?
Orele nu sunt corecte!
Am schimbat zona de fus orar si ora tot este gresita!
Cum pot afisa o imagine sub numele meu de utilizator?
Cum imi schimb rangul?
De ce cand folosesc legatura de email al unui utilizator imi cere sa ma autentific?

Probleme de scriere/publicare a mesajelor
Cum deschid un subiect in forum?
Cum pot modifica sau sterge un mesaj?
Cum pot sa imi adaug semnatura la mesaj?
Cum pot crea un sondaj?
Cum modific sau sterg un sondaj?
De ce nu pot sa accesez un forum?
De ce nu pot vota in sondaje?

Formatari si tipuri de mesaje
Ce este codul BB?
Pot folosi HTML?
Ce sunt Zambetele?
Pot publica imagini?
Ce sunt anunturile?
Ce sunt subiectele prioritare (sticky)?
Ce sunt subiectele blocate?

Nivele de utilizatori si grupuri
Cine sunt administratorii?
Cine sunt moderatorii?
Cum ti se acorda rangul?

Mesaje private
Nu pot trimite mesaje private!
Tot primesc mesaje private nedorite!
Am primit spam-uri sau mesaje abuzive de la cineva din forum!

Intrebari despre phpBB 2
Cine a scris acest program?
De ce nu este facilitatea X disponibila?
Cu cine iau legatura pentru probleme legate de abuzuri si/sau juridice legate de acest program?

 

Probleme de autentificare si inregistrare
De ce nu ma pot autentifica?
Te-ai inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa te inregistrezi pentru a te autentifica. Ai fost exclus de pe site (un mesaj va apare pentru a iti indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactezi adminstratorul site-ului pentru a afla motivul. Daca esti inregistrat si nu esti exclus si tot nu te poti autentifica, atunci verifica-ti foarte bine porecla si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, ia legatura cu administratorul pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.
sus
De ce trebuie sa ma inregistrez?
S-ar putea sa nu fie nevoie, depinde de adminstratorul forumului daca e nevoie sa te inregistrati sau nu. Oricum, inregistrarea iti va oferi acces la optiuni care nu sunt disponibile vizitatorilor cum ar fi imagini asociate, mesaje private, trimiterea de email-uri altor membri etc. Dureaza doar cateva momente sa te inregistrezi, asa ca iti recomand sa te inregistrezi.
sus
De ce sunt scos afara din forum automat?
Daca nu activezi optiunea Autentifica-ma automat la fiecare vizita, atunci cand te autentifici vei fi autentificat doar pentru o perioada prestabilita. Aceasta masura previne ca cineva sa se foloseasca de contul tau. Pentru a ramane autentificat, bifeaza aceasta optiune la autentificare, dar acest lucru nu este recomandat daca accesezi forumul de la un calculator utilizat de mai multe persoane, cum ar fi de la o biblioteca, cafenea internet, facultate etc
sus
Cum fac sa nu imi apara numele de utilizator pe listele de utilizatori conectati?
In profilul tau vei gasi o optiune Ascundeti indicatorul de conectare, si daca vei seta aceasta optiune pe Da vei fi vizibil doar pentru administratori si pentru tine. Vei fi numarat ca utilizator ascuns.
sus
Mi-am pierdut parola!
Nu intra in panica! Parola ta nu poate fi refacuta, dar poate fi resetata. Pentru a realiza acest lucru, mergi la pagina de autentificare si foloseste link-ul Mi-am uitat parola, urmeaza instructiunile si ar trebui sa poti sa te autentifici in scurt timp.
sus
Sunt inregistrat dar nu ma pot autentifica!
Mai intai verifica daca ai introdus porecla si parola corect. Daca sunt corecte, atunci fie, daca este activata optiunea COPPA si ai bifat Sunt de acord cu aceste conditii si declar ca am sub 13 ani la inregistrare, va trebui sa urmezi instructiunile primite, fie contul tau trebuie sa fie activat. Unele forumuri obliga ca toti utilizatori noi sa isi activeze conturile, fie de catre tine personal, fie de catre administrator inainte de a te putea autentifica. Cand te-ai inregistrat vei afla daca este necesara activarea. Daca ai primit un email atunci urmeaza instructiunile. Daca nu, esti sigur ca ai specificat corect adresa de email? Unul din motivele pentru care activarea este folosita este pentru a preveni abuzul de catre utilizatori pirat anonimi. Daca esti sigur ca adresa de email folosita este corecta atunci incearca sa contactezi administratorul.
sus
M-am inregistrat cu ceva timp in urma dar nu ma mai pot autentifica?!
Cele mai probabile motive sunt: ai folosit un nume de utilizator inexistent sau o parola gresita (verifica-ti email-ul pe care l-ai primit cand te-ai inregistrat) sau administratorul a sters contul tau dintr-un motiv sau altul. Daca motivul este al doilea, atunci poate nu ai scris nici un mesaj? Se obisnuieste ca forumurile sa excluda periodic utilizatorii care nu au scris nimic pentru a reduce marimea bazei de date. Incearca sa te inregistrezi din nou si sa te implici in discutii.
sus

Preferinte si setari
Cum imi schimb setarile?
Toate setarile tale (daca esti inregistrat) sunt stocate in baza de date. Pentru a le schimba foloseste link-ul cont (in general afisata in partea superioara a paginilor dar nu intotdeauna). Acest lucru iti va permite sa iti schimbi toate setarile.
sus
Orele nu sunt corecte!
Orele sunt aproape sigur corecte, dar ceea ce tu s-ar putea sa vezi ca toate orele afisate sunt intr-o zona cu fus orar diferit fata de cea in care esti. Daca este asa, ar trebui sa iti schimbi setarea din profil pentru zona de fus orar in care esti, cum ar fi Bucuresti, Londra, Paris, etc. Te rog sa observi ca schimbarea zonei de fus orar, ca majoritatea setarilor, poate fi facuta doar de membri. Deci daca nu esti inregistrat, acesta este un moment bun sa o faci!
sus
Am schimbat zona de fus orar si ora tot este gresita!
Daca esti sigur ca ai setat zona de fus orar corect si ora inca este diferita, cel mai probabil raspuns este ora de vara. Programul nu a fost gandit sa se plieze dupa schimbarile facute intre ora standard si cea de vara asa ca in timpul lunilor de vara ora poate fi diferita cu 60 de minute fata de cea locala reala.
sus
Cum pot afisa o imagine sub numele meu de utilizator?
Pot fi doua imagini sub numele de utilizator cand vizualizezi mesajele. Prima este o imagine asociata cu rangul tau, in general acestea luand forma de stele sau blocuri indicand cate mesaje ai scris sau statutul tau pe forumuri. Sub aceasta ar putea fi o imagine mai mare cunoscuta sub numele de avatar (imagine asociata). Aceasta este, in general, unica sau personala fiecarui membru. Administratorul decide daca sa activeze imaginile asociate si membri au posibilitatea de a alege modalitatea prin care imaginile asociate pot fi folosite. Daca nu poti folosi imaginile asociate, atunci aceasta este decizia administratorului si ar trebui sa-l intrebi pe acesta despre motivele care au dus la aceasta decizie (fii sigur ca vor fi intemeiate!)
sus
Cum imi schimb rangul?
In general nu poti schimba direct rangurile (rangul apare direct sub numele tau de membru, in mesaje si in profilul tau, depinde de stilul folosit). Majoritatea forumurilor folosesc rangurile pentru a indica numarul de mesaje pe care le-ai scris si pentru a identifica anumiti membri, cum ar fi moderatorii si administratorii. Te rog sa nu abuzezi de forum scriind mesaje inutile doar pentru a iti creste rangul pentru ca probabil vei descoperi ca moderatorul sau administratorul iti va scadea pur si simplu numarul de mesaje scrise.
sus
De ce cand folosesc legatura de email al unui utilizator imi cere sa ma autentific?
Doar membri pot trimite mesaje altor membri prin formularul incorporat de email (daca administratorul permite acest lucru). Acest lucru se intampla pentru a preveni folosirea malitioasa a sistemului de mesagerie de catre vizitatori.
sus

Probleme de scriere/publicare a mesajelor
Cum deschid un subiect in forum?
Simplu. Apasa pe butonul specific, fie din forum, fie pe ecranul cu subiecte. Este posibil sa fie nevoie sa te inregistrezi inainte de a scrie un mesaj. Facilitatile care iti sunt disponibile sunt trecute in partea de jos a ecranului (de genul Poti crea un subiect nou in acest forum )
sus
Cum pot modifica sau sterge un mesaj?
In afara cazului in care esti administratorul forumului sau moderatorul, poti modifica sau sterge doar mesajele tale. Poti modifica un mesaj (uneori doar pentru o scurta perioada dupa publicare) apasand butonul modifica pentru mesajul respectiv. Vei observa o mica sectiune de text sub mesaj cand revii la subiect. Aceasta arata de cate ori l-ai modificat. Aceasta va aparea doar daca nimeni nu ti-a raspuns. De asemenea, nu va aparea daca moderatorii sau administratorii modifica mesajul (acestia ar trebui sa lase un mesaj in care sa spuna ce au modificat si de ce). Obsearva ca membri nu pot modifica un mesaj odata ce cineva a raspuns.
sus
Cum pot sa imi adaug semnatura la mesaj?
Pentru a adauga o semnatura trebuie intai sa iti creezi una, lucru pe care il poti face accesandu-ti profilul. Odata ce semnatura este creata, poti bifa optiunea Adauga semnatura de pe formularul de publicare pentru a-ti adauga semnatura. Poti, de asemenea, sa iti adaugi direct semnatura la toate mesajele bifand optiunea corespunzatoare din profil (poti sa previi adaugarea semnaturii unor anumite mesaje daca stergi bifa respectiva din formularul de publicare)
sus
Cum pot crea un sondaj?
Este usor sa creezi un sondaj. Cand creezi un subiect nou (sau modifici primul mesaj al unui subiect, daca ai permisiunea), ar trebui sa vezi o sectiune Adauga un chestionar sub zona principala de publicare (daca nu vezi acest lucru probabil ca nu ai privilegiile de acces necesare pentru a crea sondaje). Ar trebui sa introduci un titlu pentru chestionar si cel putin doua optiuni (pentru a alege o optiune scrie intrebarea sondajului si apasa pe butonul Adauga o optiune). Poti sa schimbi si valabilitatea sondajului, unde perioada 0 inseamna un sondaj perpetuu. Va exista si o limita a numarului de optiuni pe care il poti folosi, specificata de catre administrator.
sus
Cum modific sau sterg un sondaj?
Ca si in cazul mesajelor, sondajele pot fi modificate doar de autor, de moderator sau de un administrator. Pentru a modifica un sondaj fa un click pe primul mesaj din cadrul subiectului (acesta este intotdeauna asociat cu sondajul). Daca nimeni nu a votat, atunci poate fi sters sau modificat, insa daca cineva a votat deja, doar moderatorul sau administratorul poate modifica sau sterge sondajul. Acest lucru previne sabotarea sondajelor sau schimbarea inoportuna a optiunilor.
sus
De ce nu pot sa accesez un forum?
Unele forumuri pot fi limitate pentru anumiti membrii sau grupuri. Pentru a vedea, citi, publica, etc. este nevoie probabil de autorizatie speciala pe care o pot acorda doar moderatorul forumului si administratorul. Ar trebui sa iei legatura cu ei.
sus
De ce nu pot vota in sondaje?
Doar membrii pot vota in sondaje (pentru a preveni falsificarea rezultatelor). Daca te-ai inregistrat si tot nu poti vota atunci probabil ca nu ai drepturile de acces necesare.
sus

Formatari si tipuri de mesaje
Ce este codul BB?
Codul BB este o implementare speciala a HTML-ului. Posibilitatea de a folosi codul BB este data de decizia administratorului (poti dezactiva acest cod de la mesaj la mesaj din formularul de publicare). Codul BB este similar ca stil cu HTML-ul, balizele (tag-urile) sunt inchise in paranteze patrate [ si ] mai degraba decat < si > si ofera un control mai bun asupra a ce si cum se afiseaza. Pentru mai multe informatii despre codul BB, consulta ghidul care poate fi accesat de pe pagina de publicare.
sus
Pot folosi HTML?
Acest lucru depinde de administrator, care are control complet. Daca iti este permis sa il folosesti, probabil ca vei descoperi ca doar cateva balize functioneaza. Aceasta este o masura de securitate pentru a preintampina abuzurile care ar duce la distrugerea asezarii in pagina sau ar cauza alte probleme. Daca HTML este activat, il poti dezactiva de la mesaj la mesaj din formularul de publicare.
sus
Ce sunt Zambetele?
Zambetele sau emoticoanele sunt imagini mici care pot fi folosite pentru a exprima anumite sentimente folosind un cod scurt. Spre exemplu :) inseamna vesel, :( inseamna trist. Lista completa poate fi vazuta in formularul de publicare. Incearca totusi sa nu ii folosesti prea mult pentru ca pot face un mesaj ilizibil si un moderator se poate hotari sa ii scoata din mesaj sau sa stearga mesajul cu totul.
sus
Pot publica imagini?
Imaginile pot fi afisate in mesajele tale. Cu toate acestea, nu exista nici o posibilitate in acest forum pentru incarcarea imaginilor direct in forum. De aceea, trebuie sa scrii un link catre o imagine stocata pe un server accesibil publicului, cum ar fi http://un.server.oarecare.ro/imaginea-mea.gif. Nu poti sa faci link cu imagini de pe calculatorul tau (doar daca este un server), nici cu imagini stocate in spatele unui mecanism de autentificare, cum ar fi casutele de email, site-uri protejate cu parola etc. Pentru a afisa imaginea, foloseste fie baliza codului BB [img] sau cod HTML (daca este permis).
sus
Ce sunt anunturile?
Anunturile deseori contin informatii importante si ar trebui sa le citesti cat de repede poti. Anunturile apar in partea de sus a fiecarei pagini in forumul de care apartin. Daca poti sau nu posta un anunt depinde de permisiunile necesare, care sunt stabilite de administrator.
sus
Ce sunt subiectele prioritare (sticky)?
Subiectele prioritare apar sub anunturi in forum si doar pe prima pagina. Deseori sunt destul de importante si ar trebui sa le citesti daca poti. Ca si cu anunturile, administratorul alege ce permisiuni sunt necesare pentru a le publica.
sus
Ce sunt subiectele blocate?
Subiectele sunt blocate fie de catre moderator, fie de catre administrator. Nu poti raspunde unui subiect blocat si orice chestionar continut este inchis automat. Subiectele pot fi inchise din mai multe motive.
sus

Nivele de utilizatori si grupuri
Cine sunt administratorii?
Administratorii sunt cei care au cel mai mare nivel de control asupra intregului forum. Acesti membri controleaza toate detaliile forumurilor, incluzand permisiunile de acces, excluderea utilizatorilor, crearea grupurilor si a moderatorilor, etc. De asemenea, au capacitatea de a modera toate formurile.
sus
Cine sunt moderatorii?
Moderatorii sunt persoane (sau grupuri de persoane) a caror menire este sa aiba grija de forumuri in mod constant. Au permisiunea de a modifica sau sterge mesajele si de a bloca, debloca, muta, sterge si imparti subiectele de discutie in forumurile pe care le modereaza. In mod general, moderatorii exista pentru a avea grija ca utilizatorii sa nu scrie "pe langa subiect" si sa nu scrie materiale abuzive sau ofensatoare.
sus
Cum ti se acorda rangul?
Dupa numarul de comentarii ti se va acorda un rang. Fiecare rang are un anumit statut si un anumit numar de omuleti. Urmatoarele sunt setarile pentru acest forum

Novice1 mesaj
Parinte2 mesaje
Parinte de onoare100 mesaje
Educator500 mesaje
Mare maestru1000 mesaje

sus

Mesaje private
Nu pot trimite mesaje private!
Exista trei posibile motive: nu esti inregistrat si/sau autentificat, administratorul nu a activat mesajele private pentru toti membrii sau administratorul a restrictionat pentru tine folosirea mesajelor private. In ultimul caz ar trebui sa il intrebi ce motive a avut.
sus
Tot primesc mesaje private nedorite!
In viitor vom adauga o lista de persoane ale caror mesaje sa fie ignorate. Deocamdata daca primesti in continuare aceste mesaje anunta administratorul pentru ca el are posibilitatea de a opri un membru sa trimita mesaje private.
sus
Am primit spam-uri sau mesaje abuzive de la cineva din forum!
Ne pare rau sa auzim acest lucru. Formularul pentru trimiterea unui mesaj include masuri de siguranta pentru a observa care membri trimit astfel de mesaje. Ar trebui sa trimiti administratorului o copie completa a mesajului primit, inclusiv antetul (acestea ofera detalii despre utilizatorul care a trimis mesajul). Astfel, el poate actiona.
sus

Intrebari despre phpBB 2
Cine a scris acest program?
Acest program (in forma nemodificata) este produs, lansat si aflat sub copyright-ul grupului phpBB. Este disponibil sub Licenta Generala Publica GNU si poate fi distribuit liber; folositi legatura catre grup mai multe detalii.
sus
De ce nu este facilitatea X disponibila?
Acest program a fost scris si licentiat de catre grupul phpBB. In cazul in care considerati ca o facilitate trebuie sa fie adaugata, va rugam sa vizitati site-ul phpBB.com si sa vedeti ce are de spus grupul phpBB. Va rugam sa nu publicati cereri de facilitati pe forumurile de la phpbb.com, pentru ca grupul phpBB foloseste sourceforge pentru a delega sarcinile legate de noile facilitati. Va rugam sa treceti prin aceste forumuri si sa vedeti, daca exista, care este pozitia noastra legata de o facilitate si sa urmati procedura explicata acolo.
sus
Cu cine iau legatura pentru probleme legate de abuzuri si/sau juridice legate de acest program?
Ar trebui sa luati legatura cu administratorul forumului. Daca nu puteti sa faceti acest lucru, ar trebui sa incercati cu unul din moderatorii de forumuri si sa ii intrebati cu cine ati putea lua legatura. Daca tot nu primiti raspuns, ar trebui sa luati legatura cu posesorul domeniului dumneavoastra (efectuati o interogare whois) sau, daca acesta este pe un domeniu gratuit (yahoo, free.fr, etc.), conducerea sau departamentul pentru abuzuri. Grupul phpBB nu are absolut nici un fel de control si nu poate fi tras la raspundere pentru cum, unde sau de catre cine este folosit acest program. Este inutil sa luati legatura cu grupul phpBB pentru orice fel de probleme juridice care nu sunt legate direct de pagina phpbb.com sau de program in sine. Daca trimiteti un mesaj catre grupul phpBB despre orice folosire a unui tert a acestui program, nu asteptati un raspuns pentru ca nu veti primi.
sus

Data este GMT + 2 Ore

mergi la: