Index www.parinti.com > Sanatatea copiilor >Sanatate
CALIREA ORGANISMULUI
03.04.2003 5:12
CALIREA ORGANISMULUI
Renata
- Prin calire urmarim fortificarea organismului , intarirea rezistentei lui .
- Calirea se realizeaza prin utilizarea factorilor naturali de mediu : aer , soare si apa .
- Aerul constituie mijlocul de calire cel mai la indemana . Despre plimbarea sugarului in aer liber este mult de vorbit . Baia de aer , fie in camera , fie in aer liber , constituie un bun mijloc de calire .

- Apa , sub forma baie zilnica de curatenie , terminata cu un dus , cu apa ceva mai rece ( cu 1 - 2 grade ) constituie de asemenea un factor de calire . De la varsta de 8-10 luni , se pot face frictiuni pe piept , spate si memebre , cu un burete sau manusa moale , cu apa calduta la 33-35 grade , timp de 5-6 minute , dupa care se continua cu frictionarea uscata a pielii cu un prosop , pana ce pielea se roseste . Frictiunea se face iarna in casa iar vara afara , dupa baia de aer si de soare .

- Soarele constituie un mijloc important de calire , sub forma de " baie de soare " care se poate incepe de la varsta de 3-4 luni . Temperatura aerului va fi cel putin 25-27 grade , evitandu-se orele de arsita .
La sfarsitul baii , copilul va fi tinut acoperit la umbra , 5-10 minute , apoi i se face frictiune sau se sropeste cu apa incalzita la soare : dupa aceea se imbraca in haine usoare si se lasa sa doarma in are liber , la umbra . Se face o cura de 25-30 sedinte .

03.04.2003 9:05
Berea
Locatie: in puf
Multumesc. Chiar vroiam sa va intreb cum ati procedat la primele iesiri la plaja. Ca poate vine si vara asta si am merge si noi la plaja un pic.
04.04.2003 9:02
dani29
Locatie: Brasov
Multumim pentru amanunte Renata! Foarte interesant!
04.04.2003 10:18
lumi12a
Da, da, multumim frumos!

Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=1016
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.